Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αφιέρωμα νέα μοντέλα Scooter 300-750cc: Και τα 7 είναι υπέροχα!

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφιέρωμα νέα μοντέλα Scooter 300-750cc: Και τα 7 είναι υπέροχα!

NEWSMOTO

Αφιέρωμα νέα μοντέλα Scooter 300-750cc: Και τα 7 είναι υπέροχα!

NEWSMOTO

Ο αρχικός τους προορισμός είναι οι πόλεις, στις οποίες και κυριαρχούν σαν μέσα μετακίνησης αλλά και σαν εργαλεία. Ο λόγος για τα δίτροχα που απαρτίζουν την κατηγορία των scooter, των οχημάτων που αποσκοπούν σε άνεση και ευκολία στο χειρισμό απλοποιώντας την καθημερινότητα μας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, με την εξέλιξη τους να είναι συνεχής καθώς όλο και περισσότερο δανείζονται στοιχεία από τον κόσμο των μοτοσυκλετών, ο ρόλος τους αφενός επεκτείνεται και αφετέρου αναβαθμίζεται. Έτσι, τα scooter πλέον όχι μόνο μπορούν να δουν τις διαδρομές τους να γίνονται ταξίδια, αλλά και τη συνέχεια της διαδρομής να μη διακόπτεται όταν τελειώνει η άσφαλτος. Όλα αυτά χωρίς να λείπει και η τεχνολογία, με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τη συνδεσιμότητα με έξυπνες συσκευές να δίνουν και να παίρνουν στην κατηγορία που αναφερόμαστε.

Για τη χρονιά που ξεκινά έχουμε ξεχωρίσει 7 τελείως νέα μοντέλα άνω των 300cc, που με βάση τα παραπάνω αποτελούν σημεία αναφοράς. Ας τα δούμε αναλυτικά και πάντα σε αλφαβητική σειρά (κάνοντας “κλικ” στο όνομά τους μπορείτε να δείτε τις πλέον λεπτομερείς παρουσιάσεις που τους έχουμε κάνει):

Advertisement
Advertisement

Honda Forza 750

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πλέον Premium mega scooter του μεγάλου «H». Οι 58 ίπποι του κινητήρα και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) υπόσχονται οδηγική ευχαρίστηση, ενώ την ασφάλεια εγγυάται το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων που θυμίζει μοτοσυκλέτα. Χαρακτηριστικό δείγμα τους αποτελούν το εξελιγμένο -και ρυθμιζόμενο- σύστημα ελέγχου πρόσφυσης HSTC, τα τρία οδηγικά προγράμματα και το φωνητικά ελεγχόμενο σύστημα συνδεσιμότητας.

Advertisement

Honda SH350i

Είναι το scooter του ενός εκατομμυρίου και όχι άδικα. Μιλάμε για πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Πρόκειται για τα best seller της σειράς με τα αρχικά SH, με το SH350i του 2021 να έρχεται τιμώντας τους προκατόχους του. Ποιότητα κατασκευής που θέτει τα standars της κατηγορίας του, ηλεκτρονικά βοηθήματα και ένας νέος κινητήρας (eSP+) που συνδυάζει οικονομία και αξιοπιστία, είναι τα σημεία κλειδιά που κάνουν το SH350i έναν από τους προσεχείς πρωταγωνιστές των πόλεων.

Advertisement

Kymco DT X360

Μπορεί να μην είναι το πρώτο On/Off scooter, είναι όμως το πρώτο –ας πούμε- της κατηγορίας των crossover. Βασισμένο στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Downtown 350, το DT X360 σίγουρα θα ξεχωρίσει λόγω εμφάνισης, καθώς όσο το κοιτάς εντοπίζεις και σχεδιαστικά «μπολιάσματα» από το σύμπαν των adventure μοτοσυκλετών. Εφοδιασμένο με απενεργοποιούμενο traction control και σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί (keyless), αναμένεται να δώσει μια νέα διάσταση στην κατηγορία των maxi scooter.

Advertisement

Peugeot Metropolis

Εκπροσωπώντας τον κόσμο των τρίτροχων scooter, το 3ης γενιάς Metropolis έρχεται με Premium διαθέσεις. Δυνατά χαρτιά του λιονταριού στη ζούγκλα των πόλεων είναι αφενός η εμφάνιση, αφετέρου το επίπεδο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που περιέχει από επιλογές στις χαρτογραφήσεις του κινητήρα μέχρι το 3ης γενιάς iConnect για τη συνδεσιμότητα με το κινητό, με τις πληροφορίες να καταλήγουν σε μια εντυπωσιακή οθόνη 5’’ που επέχει θέση πολυοργάνου.

Piaggio Beverly 300/400

Αγαπημένο όσο λίγα, το ιταλικό scooter που το 2021 γίνεται.. 20 ετών, βλέπει επιτέλους την Piaggio να ξεπερνά την ανασφάλεια της αλλαγής μιας πετυχημένης συνταγής. Έτσι, από εφέτος το Beverly στα 300/400cc ανανεώνεται όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στους -νέους- σύγχρονους και ισχυρότερους κινητήρες. Αναβάθμιση αναμένεται και στο πακέτο των ηλεκτρονικών, των οποίων οι πληροφορίες προς το παρόν αναμένονται.

SYM Maxsym TL 508

Το best seller mega scooter της Ελληνικής αγοράς αποκτά μεγαλύτερο κινητήρα και θα έλεγε κανείς πως πάει κόντρα στο ρεύμα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, καθώς ουσιαστικά συναντάμε ένα δικάναλο ABS και σύστημα εκκίνησης και λειτουργίας χωρίς κλειδί (Keyless). Ρεφάρει όμως στην οδηγική ευχαρίστηση καθώς το στήσιμο θυμίζει μοτοσυκλέτα, με την αίσθηση να προκαλείται από το στιβαρό πλαίσιο, την ανάρτηση και τη μετάδοση με αλυσίδα. Για την εικόνα τα πολλά λόγια περισσεύουν καθώς είναι το λιγότερο επιβλητική.

SYM Maxsym 400

Tο νέο Maxsym 400 έχει ποικίλα ηλεκτρονικά καλούδια, τα οποία έρχονται για να κάνουν τη ζωή του αναβάτη ευκολότερη και ασφαλέστερη, συναντώντας μεταξύ άλλων σύστημα keyless, traction control και Advanced Brake Light (προειδοποιητικό απότομου φρεναρίσματος). Επίσης, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της SYM δούλεψε πάνω σε κομβικά μηχανικά μέρη, όπως ο κινητήρας, η εξάτμιση αλλά και το πλαίσιο, καθιστώντας το μοντέλο σαν μια τελείως νέα πρόταση.

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

 

Διαβάστε επίσης:

Suzuki GSX-R1000R Legend Editions: 7 εκδόσεις GSX-R για 7 παγκόσμιους τίτλους!

Aprilia RSV4 & Tuono V4 MY2021: Αύξηση κυβισμού, νέα σχεδίαση και βελτιωμένα ηλεκτρονικά

Davide Brivio: Τέλος εποχής από Suzuki και MotoGP, στροφή στην F1!