Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mazda MX-5 στο Τόκιο;

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Mazda MX-5 στο Τόκιο;

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Mazda MX-5 στο Τόκιο;

ΝΕΑ

Η ερώτηση και η περιέργεια περί αυτού υπάρχει μεταξύ των φίλων του μοντέλου και της εταιρείας. Η Mazda πρόκειται να δώσει την απάντηση στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου.

Advertisement
Advertisement

Μία φωτογραφία που δημοσίευσε η Mazda μάλλον δημιούργησε μεγάλη προσμονή. Η εταιρεία διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να μας προϊδεάσει για το μέλλον του MX-5, το ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Σε αυτή, φαίνεται το ένα από τα δύο πίσω φωτιστικά σώματα ενός οχήματος, ο φωτιζόμενος λογότυπός της, όπως και ένα ζεύγος κάθετα τοποθετημένων LED τα οποία μοιάζουν να ορίζουν αεροδυναμικό διαχύτη.

Σε ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε ότι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου, η οποία θα διεξαχθεί από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο το οποίο θα δείξει «το μέλλον όπως αυτό θα διαμορφωθεί από την αγάπη μας για τα αυτοκίνητα και θα συνεχίζει τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε οχήματα που θα ικανοποιούν τους πελάτες μας».

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες γι’ αυτό. Θυμίζουμε ότι η Mazda παρουσίασε πέρυσι τον Νοέμβριο το Vision Study Model (φωτογραφία επάνω), ένα αντίστοιχο πρωτότυπο με το οποίο έδειξαν ότι θα εμπλακούν ενεργότερα με την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νέο πρωτότυπο όχημα που θα παρουσιαστεί εφέτος θα είναι ο προπομπός ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου σπορ μοντέλου. Τι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει να είναι ο αντικαταστάτης του MX-5 ή τουλάχιστον αυτός είναι ο διακαής πόθος πολλών που θέλουν να υπάρχει το εμβληματικό roadster και στην επόμενη δεκαετία. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο επανασχεδιάστηκε ελαφρώς πρόσφατα.

Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην έκθεση θα παρουσιάσει επίσης μία εκδοχή του MX-5 για άτομα με ειδικές ανάγκες όπως και μία η οποία θα έχει διαστάσεις στα 2/3 του μοντέλου και θα απευθύνεται σε παιδιά. Τέλος, θα έχει στο περίπτερό της και το Mazda 2, ο κινητήρας του οποίου μπορεί να λειτουργήσει και με βιοντίζελ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mazda MX-5 Homura 2.0
To Mazda2 Hybrid ανανεώθηκε και υπάρχει λόγος
H εταιρεία που επιμένει στo diesel