Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mazda αλλάζει το MX-5

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mazda αλλάζει το MX-5

ΝΕΑ

Η Mazda αλλάζει το MX-5

ΝΕΑ

Σαν το παλιό, καλό κρασί, το MX-5 ωριμάζει και μοιάζει να σε περιμένει να το χαρείς. Η Mazda, άλλαξε κάποια στοιχεία στο roadster μοντέλο ώστε να το επικαιροποιήσει.

Advertisement
Advertisement

Η τέταρτη γενιά του Mazda MX-5 -στην ως τώρα εμπορική παρουσία του- διατηρεί ένα διαχρονικό βασικό στοιχείο του μοντέλου: Τις εκφράσεις θαυμασμού και τα διθυραμβικά σχόλια.

Η εταιρεία ανανέωσε ξανά το roadster όχημά της, τόσο σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του όσο και στα μηχανικά μέρη του. Έτσι, το MX-5 με τον 1.5 Skyactiv-G αποδίδει, πλέον, 134 ίππους, έναντι 130 ίππων (σημ.: στην ιαπωνική αγορά).

Στην εκδοχή με τον 2.0 Skyactiv-G, δεν υπάρχει διαφοροποίηση, συνεπώς η ισχύς παραμένει στους 184 ίππους. Όμως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Mazda, έχει βελτιωθεί το λογισμικό λειτουργίας του, ώστε να είναι πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου και να έχει αμεσότερη απόκριση στο πάτημα του δεξιού πεντάλ.

Advertisement
Advertisement

Πέραν αυτών, στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο έξις σχέσεων, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης λειτουργεί πλέον με τρόπο που επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με πιο δυναμικό ρυθμό εντός πίστας. Επίσης, βελτιώθηκε και η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, συγκριτικά.

Οι αλλαγές αφορούν στα αυτοκίνητα που διατίθενται στην ιαπωνική αγορά και προσδιορίζονται στα φώτα LED εμπρός και στα πίσω (τα οποία έχουν 3D διαμόρφωση, πλέον), όπως και στον εμπρός προφυλακτήρα και στη μάσκα η οποία έχει ενσωματωμένο τον αισθητήρα ραντάρ.

Advertisement

Επίσης, η Mazda προσφέρει το μοντέλο με νέας σχεδίασης τροχούς και επιπλέον χρώματα για το αμάξωμά του, σε όλες τις εκδοχές αυτού.

Πέραν των, οι άνθρωποι της εταιρείας ανανέωσαν και το εσωτερικό του MX-5. Έτσι, στο ταμπλό έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη οθόνη 8,8 ιντσών, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης Mazda Connect. Επίσης, διατίθεται με νέα δερμάτινη επένδυση στα καθίσματα και το εσωτερικό, εν γένει.

Advertisement

Μια επιπλέον αναβάθμιση αφορά στο σύστημα προειδοποίησης του οδηγού για ενεχόμενο κίνδυνο και υποβοήθησής του (ADAS) το οποίο διαθέτει και τα Mazda Radar Cruise Control και Smart Brake Support.

Το ανανεωμένο MX-5 θα είναι διαθέσιμο στην ιαπωνική αγορά από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη διάθεση του στην Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mazda MX-5 Homura 2.0
Το νέο Mazda MX-5 και οι ανακλινόμενοι προβολείς
Τι σχέση έχει η Mazda με την ιαπωνική υφαντουργία;