Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CES 2023: Τι θα δούμε στο Λας Βέγκας

Ελλάδα 0:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CES 2023: Τι θα δούμε στο Λας Βέγκας

ΝΕΑ

CES 2023: Τι θα δούμε στο Λας Βέγκας

ΝΕΑ

H διεθνής έκθεση τεχνολογίας CES αναμένεται με ενδιαφέρον για ακόμα μία φορά καθώς πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτή και να επιδείξουν κάποιες από τις ιδέες τους.

Advertisement
Advertisement

Η διοργάνωση των παραδοσιακών εκθέσεων αυτοκινήτων έχει αρχίσει να περνά στο παρελθόν, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουν εκ νέου ενδιαφέρον. Οι εταιρείες του κλάδου βρίσκουν πιο πρόσφορο έδαφος για να παρουσιάσουν τόσο τα νέα πρωτότυπα οχήματά τους όσο και τις ιδέες τους για την εφαρμογή τεχνολογικών εφαρμογών σε κάθε τομέα σε άλλες διοργανώσεις.

Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον ετήσιο προγραμματισμό του αυτοκινητικού Τύπου και η διεθνής έκθεση τεχνολογίας «CES» («Consumer Electronics Show») στην οποία βρίσκουν «στέγη» και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, παρουσιάζοντας κυρίως συστήματα ή εφαρμογές τα οποία δεν ήταν εύκολο να το πράξουν στον χώρο των παραδοσιακών εκθέσεων, είτε λόγω συγκεκριμένης πρακτικής είτε λόγω περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

Advertisement
Advertisement

Η CES θα διεξαχθεί μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου 2023 και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή αλλά και τι πρόκειται να παρουσιάσουν στο Los Angeles.

ASKA

Δεν τη γνωρίζουμε, καθώς πρόκειται για μια νεοφυή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να εξελίξει και να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο καθέτου αποπροσγειώσεως (eVTOL). Στη CES, θα επιδείξει το πρωτότυπο του οχήματος, δείχνοντας την εξέλιξη που έχει κάνει ως τώρα.

Audi

Advertisement

Εκτός από τα ηλεκτρικά μοντέλα της, αναμένεται να παρουσιάσει και έναν νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας το οποίο προτίθεται να τοποθετήσει στα αυτοκίνητά της. Χάρη σε αυτό οι επιβάτες θα έχουν περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης και άνετης μετακίνησής τους.

BMW

Advertisement

H BMW, θα παρουσιάσει ένα καινούργιο πρωτότυπο το οποίο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα και αρχιτεκτονική την οποία έχει ονομάσει «Neue Klasse». Σε αυτό θα δούμε κάποιες ιδέες που αναμένεται να εφαρμοστούν στα αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα της, τα προσεχή χρόνια.

Chrysler

Στον χώρο της Chrysler πρόκειται να υπάρξει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Airflow, στην πιο πρόσφατη εξέλιξή του και περίπου δύο χρόνια πριν μπει στη διαδικασία παραγωγής (2025).

Advertisement

Ιtaldesign

O γνωστός σχεδιαστικός οίκος, όπως έχει ανακοινώσει θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα το οποίο ονομάζει «Climb-E». Με αυτό πρόκειται να δείξει κάποιες από τις ιδέες του για τη μελλοντική μετακίνηση των επιβατών.

Mercedes-Benz

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η γερμανική εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα εάν θα έχει στην CES κάποιο πρωτότυπο όχημά της ή όχι. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση και για κάποια από τα νέα συστήματα που θα διαθέτει στα μοντέλα της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Peugeot

Είναι η εταιρεία η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερο το ενδιαφέρον στην έκθεση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η πρόθεσή της να αποκαλύψει το πρωτότυπο όχημα, αλλά και τις τεχνολογίες που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Peugeot Inception», έχει δημιουργήσει μεγάλη προσμονή.

Polestar

H σουηδική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το καινούργιο σύστημα το οποίο παρακολουθεί τον οδηγό και τος αντιδράσεις του και αντιλαμβάνεται εάν είναι κουρασμένος ή όχι. Συγκεκριμένα, ελέγχει την κίνηση των βλεφάρων του, των ματιών του και του κεφαλιού του. Αυτό, θα υπάρχει στον εξοπλισμό του νέου Polestar 3 το οποίο θα παρουσιαστεί εντός του 2023.

Sony Honda Mobility

Η εταιρεία που συστήθηκε εντός του 2022 για να κατασκευάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Sony πρόκειται να παρουσιάσει το πρωτότυπο του αυτοκινήτου το οποίο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το 2026, εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί ήδη.

Volkswagen

H Volkswagen θα έχει στον χώρο της το πρωτότυπο ενός νέου μοντέλου της το οποίο θα ονομάζεται ID. 7 και θα βασίζεται στο επίσης πρωτότυπο ID.Aero το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Φυσικά, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που βρίσκονται οι πρώτοι φορτιστές 300 kW στην Ελλάδα
Crash Test: «Λιώσανε» 15 διαφορετικά αυτοκίνητα
Η Porsche παράγει πλέον και (συνθετικά) καύσιμα