Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Αρκετοί χειριστές eVTOL (ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις των αεροταξί στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Από τις πρώτες εταιρίες που πήρε έγκριση είναι η «SkyDrive» η οποία έχει και την υποστήριξη της Suzuki.

Το πρωτότυπο eVTOL, ακολούθησε ένα διθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο με το όνομα SkyDrive SD-05. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο του είδους του και έχει λάβει επίσημη έγκριση.

Πριν από λίγο καιρό, η προσοχή όλων στράφηκε προς το μικρότερο eVTOL στον κόσμο, το SD-03, ένα μονοθέσιο με διαστάσεις 4 x 4 x 2 μέτρα. Μπορούσε να αντέξει μόνο για δέκα λεπτά, αλλά ήταν ένα πολύ γρήγορο ιπτάμενο όχημα, που… έπιανε 50 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η SkyDrive εκμεταλλεύτηκε είχε την τεχνογνωσία, που απέκτησε από την ανάπτυξη του SD-03 για να καταλήξει σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα ήταν πλήρως πιστοποιημένο για να λειτουργεί ως αεροταξί. Το SD-05 διαθέτει όχι μόνο φουτουριστική εμφάνιση αλλά και οκτώ έλικες που μπορούν να το μετακινήσουν με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Με βάρος απογείωσης πάνω από 500 κιλά και χρόνο πτήσης μεγαλύτερο από 30 λεπτά, αυτό το διθέσιο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Ιπτάμενο Όχημα Μεταφοράς Ανθρώπων ή Αντικειμένων.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής φαίνεται να βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Νωρίτερα φέτος, ανακοίνωσε ότι η Suzuki θα δώσει βοήθεια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητήρων αλλά και συστημάτων ελέγχου. Ένα άλλο πρόσφατο ορόσημο είναι ότι η SkyDrive κατέληξε σε συμφωνία με το Ιαπωνικό Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας (JCAB) του Υπουργείου, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) για την έγκριση τύπου.

Advertisement

Όπως καταλαβαίνετε, ο δρόμος για την πιστοποίηση και λειτουργεία των eVTOL είναι μακρύς και δύσκολος. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η παραγωγή του ιπτάμενου αυτοκινήτου αρχικά για δοκιμές και επιδείξεις σε κανονικές συνθήκες. Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ληφθεί η πιστοποίηση, αλλά η SkyDrive πιστεύει ότι θα ξεκινήσει τις υπηρεσίες των Ιπτάμενων ταξί το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jetson One: Το drone για έναν επιβάτη – Πόσο κοστίζει; (+video)
H Αυστραλία υποδέχεται τα αεροταξί!
Ετοιμάζει ιπτάμενο 5θέσιο η Hyundai

Advertisement