Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Porsche παράγει πλέον και (συνθετικά) καύσιμα

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche παράγει πλέον και (συνθετικά) καύσιμα

Mobility

Η Porsche παράγει πλέον και (συνθετικά) καύσιμα

Mobility

Η Porsche ξεκίνησε την παραγωγή συνθετικών καυσίμων μαζί με τους διεθνείς συνεργάτες της στην Punta Arenas της Χιλής, με στόχο να διαθέτουν σε πρώτη φάση 130 τόνους το χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Οι εγκαταστάσεις eFuel της Porsche στη Χιλή, όταν θα φτάσουν στο μέγιστο της αποδοτικότητάς τους, θα παράγουν 550 τόνους eFuel ετησίως.

Η νέα αυτή εγκατάσταση ξεκίνησε την πιλοτική της λειτουργία παρουσία του υπουργού Ενέργειας της Χιλής, Diego Pardow και των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche, Barbara Frenkel και Michael Steiner. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εγκαινίως της εγκατάστασης, οι τρεις υψηλοί προσκεκλημένοι, έκαναν ένα τελετουργικό ανεφοδιασμό σε μια Porsche 911.

Advertisement
Advertisement

Στην πιλοτική φάση της παραγωγής eFuel, θα παράγονται περίπου 130.000 λίτρα κάθε χρόνο, ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί σε δραστηριότητες όπως είναι το Porsche Mobil 1 Supercup, καθώς και τα Porsche Experience Centers. Αφού ολοκληρωθεί η πιλοτική φάση, θα ακολουθήσει επέκταση των εγκαταστάσεων που θα επιτρέψει έως τα μέσα της δεκαετίας, την αύξηση της ετήσιας παραγωγής στα 55 εκατομμύρια λίτρα.

Η Barbara Frenkel δήλωσε σχετικά πως «η Porsche έχει δεσμευτεί σε ένα διπλό μονοπάτι: η ηλεκτροκίνηση και τα συνθετικά καύσιμα ως συμπληρωματική τεχνολογία που μειώνουν τις εκπομπές CO2». Αυτοί είναι οι δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η εταιρεία. Το νότιο τμήμα της Χιλής επιλέχθηκε ως τοποθεσία για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, επειδή ο άνεμος φυσάει κατά μέσο όρο 270 ημέρες το χρόνο, επιτρέποντας στις ανεμογεννήτριες να φτάσουν το μέγιστο της αποδοτικότητάς τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επέλαση της Porsche στον Όμιλο Volkswagen
Porsche: Ετοιμάζει τα πιο προηγμένα φώτα
Πως η CUPRA κέρδισε «με το καλημέρα» το κοινό

Advertisement