Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα Neue Klasse της BMW;

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα Neue Klasse της BMW;

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα Neue Klasse της BMW;

ΝΕΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι της BMW έχουν αρχίσει να αναφέρονται όλο και συχνότερα στην καινούργια πλατφόρμα που ονομάζουν «Neue Klasse». Αυτή θα χρησιμοποιηθεί στα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της που θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη του Ομίλου BMW διοργάνωσαν εκδήλωση για να παρουσιάσουν τον Τύπο και στους μετόχους της εταιρείας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου ενιάμηνου της χρονιάς. Σε αυτή, κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Nicolas Peter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας,  οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε και στην καινούργια πλατφόρμα «Neue Klasse».

Θυμίζουμε ότι αυτή θα χρησιμοποιείται στα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας και έχει σχεδιαστεί και εξελίσσεται αποκλειστικά για αυτά. Όπως είπε ο κ. Peter, η πρώτη παρουσίασή της θα γίνει στις αρχές της επόμενης χρονιάς, στην έκθεση τεχνολογίας «CES» («Consumer Electronics Show») η οποία θα διεξαχθεί από τις 5-8 Ιανουαρίου στο Las Vegas.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Peter δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το επόμενο σημαντικό γεγονός στη διαδρομή για την δημιουργία τής Neue Klasse θα είναι τον Ιανουάριο, στην έκθεση CES, στο Las Vegas. Εκεί, θα παρουσιάσουμε ένα ψηφιακό πρωτότυπο όχημα το οποίο θα είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης πραγματογνωμοσύνης μας. Το μέλλον τού Ομίλου BMW είναι ηλεκτρικό, θα βασίζεται στην κυκλική οικονομία και θα είναι ψηφιακό».

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τεχνολογία τής νέας πλατφόρμας, ούτε για τις μπαταρίες της, Το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ποιούς κινητήρες θα συνεχίσουν οι BMW Μ;
Έτσι θα είναι η νέα BMW X2
BMW M1000RR ισοπεδώνει BMW M5 CS στην μάχη των… M (+video)