Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Crash Test: «Λιώσανε» 15 διαφορετικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Crash Test: «Λιώσανε» 15 διαφορετικά αυτοκίνητα

Mobility

Crash Test: «Λιώσανε» 15 διαφορετικά αυτοκίνητα

Mobility

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP δημοσιεύει μαζικά τα αποτελέσματα των 15 αυτοκινήτων (+1 που δεν χρειάστηκε) τα οποία πέρασαν από τις εγκαταστάσεις του.

Advertisement
Advertisement

Για φέτος αυτή ήταν η μεγαλύτερη ομάδα αυτοκινήτων που πέρασε από τις εγκαταστάσεις του Euro NCAP με τα 15 από τα 16 αυτοκίνητα (το Subaru Solterra δε δοκιμάστηκε στην πραγματικότητα αφού αποτελεί κλώνο του Subaru Solterra) να κατακτούν τη μέγιστη βαθμολογία.

Δοκιμάζοντας μια μεγάλη γκάμα οχημάτων σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, τα αποτελέσματα δείχνουν την αποφασιστικότητα των κατασκευαστών να τα πάνε καλά στα πρωτόκολλα του Euro NCAP. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν το Νοέμβριο βρέθηκαν 7 αμιγώς ηλεκτρικά, τα οποία όλα κατέκτησαν την κορυφή των 5 αστέρων.

Advertisement
Advertisement

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι βλέπουμε εξαιρετική πρόοδο στον τομέα της ασφάλειας από τα μοντέλα των Κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών, που έχουν ήδη αρχίσει την επέλασή τους και στην Ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που σημαίνει πως τους κατασκευαστές δεν τους αφήνει αδιάφορους το συγκεκριμένο θέμα.

Τα Tesla Model S, το Ioniq 6, το NIO ET7, το Toyota bZ4X (και το δίδυμο Subaru Solterra που δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε ξεχωριστά test), το Nissan Ariya, το Smart #1 και το Wey Coffee 02, ήταν τα ηλεκτρικά στα οποία απονεμήθηκε η κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων. Τα υπόλοιπα μοντέλα που πέρασαν τις «εξετάσεις», ήταν τα DS9, Honda Civic, Isuzu D-Max, Range Rover και Range Rover Sport, Renault Austral και Toyota Corolla Cross.

Advertisement

Από τις επιμέρους βαθμολογίες, ξεχώρισε η επίδοση του Ioniq 6 στην προστασία των ενηλίκων επιβατών με ποσοστό 97%. Την καλύτερη επίδοση στη συμπεριφορά του αμαξώματος απέναντι σε πεζό, είχε το Toyota Corolla Cross με 87%.

Advertisement

Στην αντίστοιχη αξιολόγηση της προστασίας στα παιδιά, το Model S με 91% έχει την καλύτερη επίδοση, όπως και στην κατηγορία με τον πληρέστερο εξοπλισμό ασφάλειας που έχει να κάνει με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπου το μοντέλο της Tesla εμφανίζει ποσοστό 98%.

Με τα αυτοκίνητα του Νοεμβρίου, πιθανότατα ολοκληρώνεται η χρονιά για το Euro NCAP, που να θυμίσουμε από το νέο έτος θα έχει ένα διαφοροποιημένο πρωτόκολλο για την εξέταση των νέων μοντέλων στις διαδικασίες δοκιμών πρόσκρουσης.

Advertisement

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα πλήρη αποτελέσματα για όλα τα μοντέλα. Το 2023 τα κριτήρια θα είναι αρκετά πιο αυστηρά, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους χρήστες του δρόμου σύμφωνα με το Vision 2030 του Euro NCAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο θα είναι το νέο πρωτόκολλο του Euro NCAP;
EuroNCAP: Ποιό κινεζικό αυτοκίνητο διέπρεψε;
Ο Musk έδωσε μετοχές της Tesla για να αγοράσει το Twitter