Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;

ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;

ΝΕΑ

Ο θρυλικός αγώνας αντοχής «24 Ώρες του Le Mans» θα διεξαχθεί τις 10-11 Ιουνίου και η Toyota Gazoo Racing θέλει να μας εκπλήξει.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το Σαββατoκύριακο 26-27 Μαΐου 1923 όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ένας αγώνας αυτοκινήτων ο οποίος έμελλε να είναι σημείο αναφοράς.

Είχε την ονομασία «Grand Prix Endurance de 24 Heures», αυτός που μετέπειτα θα γίνει γνωστός με την ονομασία «24 Ώρες του Le Mans». Εφέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε και οι Διοργανωτές έχουν προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν το γεγονός.

Το ίδιο πρόκειται να κάνουν και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον εφετινό αγώνα, μεταξύ των οποίων είναι και η Toyota Gazoo Racing. Όπως έχει γίνει γνωστό θα επιδείξει την GR Corolla η οποία χρησιμοποιεί υγροποιημένο υδρογόνο για τη λειτουργία τού θερμικού κινητήρα της.

Toyota GR Corolla Η2.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα νέο όχημα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του αγωνιστικού τμήματος της Toyota το οποίο πρόκειται να αποκαλύψουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτό. Η ομάδα δημοσίευσε μια θολή φωτογραφία στην οποία φαίνεται απλώς το εμπρός μέρος ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν μόνο ότι αυτό «θα διαθέτει τεχνολογίες οι οποίες έχουν εξελιχθεί έπειτα από πολλές απαιτητικές καταστάσεις στο motorsport».

Advertisement

Αυτό που διακρίνεται στη σχετική εικόνα (αρχική φωτογραφία) είναι ένα όχημα το οποίο έχει μάσκα και προφυλακτήρα που παραπέμπουν σε αυτά του καινούργιου Prius Plug-in Hybrid. Επίσης, στο κέντρο του διακρίνεται η επίπεδη επιφάνεια στην οποία προορίζεται να τοποθετείται η πινακίδα κυκλοφορίας.

Advertisement

Η πρώτη εύλογη σκέψη είναι ότι πρόκειται για ένα Prius το οποίο έχει δεχτεί τις βελτιώσεις των ανθρώπων της Toyota Gazoo Racing. Μένει να δούμε εάν όντως πρόκειται γι’ αυτό ή για το εάν θα είναι μία αγωνιστική εκδοχή τού μοντέλου.

Ακόμα πιο σημαντικό θα είναι το γεγονός να δούμε εάν θα παρουσιαστεί μια έκδοσή του η οποία θα έχει εξοπλισμό και αισθητικά στοιχεία που να το κάνουν να δείχνει πιο σπορτίφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για όσους η Toyota GR Corolla δεν τους είναι αρκετή…
Πότε θα δούμε ηλεκτρικά Toyota GR;
Tο αφεντικό της Toyota δεν χάνει ευκαιρία για «κάψιμο» (+video)

Advertisement