Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε ηλεκτρικά Toyota GR;

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε ηλεκτρικά Toyota GR;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε ηλεκτρικά Toyota GR;

ΝΕΑ

Η δημιουργία των GR μοντέλων από την Toyota ανακάτεψε κάπως την «τράπουλα» μεταξύ των εδραιωμένων κατασκευαστών hot hatches και οχημάτων επιδόσεων. Θα δούμε αντίστοιχα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με τη φροντίδα των ανθρώπων της Gazoo Racing;

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η απόφαση των στελεχών τής Toyota να ασχοληθούν με την εξέλιξη και δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων ελήφθη χρόνια μετά από την αντίστοιχη άλλων εταιρειών οι οποίες έσπευσαν -τηρουμένων των συνθηκών- να το πράξουν.

Σε άλλο επίπεδο, η δραστηριότητα των ανθρώπων τής Gazoo Racing έδειξε ότι όταν δίνεται η δυνατότητα σε όσους ξέρουν και μπορούν, τα δεδομένα αλλάζουν προς το καλύτερο. Τι θα γινόταν, ωστόσο, εάν τα δύο παραπάνω στοιχεία συνδυάζονταν; Θα μπορούσε η Toyota να κατασκευάσει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με τις αρετές που προϋποθέτουν αλλά και προσφέρουν τα οχήματα που έχουν το λογότυπο «GR»;

Advertisement
Advertisement

Την απάντηση σε αυτό προσπάθησε να δώσει ο κ. Sean Hanley, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Toyota Αυστραλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αυτοκινητική ιστοσελίδα Drive.com.au, σε συζήτηση που είχε ο κ. Hanley με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Corolla Cross στην ήπειρο, δήλωσε ότι τα στελέχη της εταιρείας δεν είναι αρνητικά με την προοπτική να υπάρξουν ουσιαστικά σπορ εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, τα οποία να έχουν εξελιχθεί από την Gazoo Racing.

Ωστόσο, ο κ. Hanley διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι στα άμεσα σχέδια τους και εάν θα γίνει κάτι τέτοιο το αποτέλεσμα θα το δούμε μετά το 2030. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ως το 2030 κάθε μοντέλο της Toyota, εκτός των GR, θα έχει κάποια εξηλεκτρισμένη έκδοση». Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Hanley διαφοροποιείται από αυτή του κ. Yasunori Suezawa, Αρχιμηχανικός της εταιρείας και υπεύθυνος για τη δημιουργία τού GR86.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες αυτός είχε πει ότι η Toyota δεν πρόκειται να παρουσιάσει GR εκδόσεις και σε άλλα μοντέλα της πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν. Οι δηλώσεις τους, προς το παρόν, δεν δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει η Toyota σχετικά. Έτσι, θα χρειαστεί να αναμένουμε για να δούμε εάν και πότε τα στελέχη της Gazoo Racing θα αρχίσουν να ασχολούνται και με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα Toyota Corolla Cross στην Ισπανία
H Toyota θεωρεί ότι βιαζόμαστε με τα ηλεκτρικά
Πόσο κοστίζει η νέα Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα;