Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο αφεντικό της Toyota δεν χάνει ευκαιρία για «κάψιμο» (+video)

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο αφεντικό της Toyota δεν χάνει ευκαιρία για «κάψιμο» (+video)

ΝΕΑ

Tο αφεντικό της Toyota δεν χάνει ευκαιρία για «κάψιμο» (+video)

ΝΕΑ

Ο Akio Toyoda, εκτός από απόλυτο αφεντικό στην Toyota, είναι και ένας «από ‘μας» που όταν του δίνεται η ευκαιρία να διασκεδάσει με ένα αυτοκίνητο, δεν τη χάνει και αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά με το αγωνιστικό GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Akio Toyoda ανέλαβε τα ηνία της Toyota πριν από μια δεκαετία, υποσχέθηκε να κάνει τα αυτοκίνητά τους πιο διασκεδαστικά και φαίνεται πως κράτησε το λόγο του.

Βλέπετε, από τότε που ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας ανέλαβε τη θέση του απόλυτου ηγέτη της, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας έχει κυκλοφορήσει πολύ πιο σπορ μοντέλα από ότι στο παρελθόν. Πάντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής αλλά σε κάθε περίπτωση δίνοντας το κάτι παραπάνω για εκείνους που ασχολούνται με τη χαρά της οδήγησης, τα μοντέλα της Toyota έχουν τα τελευταία χρόνια «αυτό το κάτι» παραπάνω.

Advertisement
Advertisement

Από τότε που ανέλαβε ο Toyoda, έχουμε δει μοντέλα όπως το GT 86, το Lexus LF-A, την ανανεωμένη Supra αλλά και τη δημιουργία της Gazoo Racing.

Ο Toyoda λοιπόν, όντας και ο ίδιος λάτρεις του motorsport και της ταχύτητας, έχει δώσει λίγη επιπλέον χαρά στον οδηγό των μοντέλων της Toyota. Πριν κάμποσο καιρό, πήρε και μαθήματα οδήγησης από τον Tommi Makinen, καθώς ήθελε να συμμετάσχει και στον 24ωρο αγώνα αντοχής στο Nurburgring.

Στο πλαίσιο μιας παρουσίασης, όπως φαίνεται και στο video που έχουμε εδώ, ο Toyoda δεν έχασε την ευκαιρία να κάτσει πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού GR Yaris και να «κάψει λίγο λάστιχο» δείχνοντας για άλλη μια φορά τις petrolheads καταβολές του.

Advertisement

Αξίζει να θυμίσουμε πως το 2021 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Toyota στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όχι μόνο κέρδισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών του WRC αλλά βοήθησαν Sebastien Ogier και Julien Ingrassia να κατακτήσουν τον όγδοο τίτλο τους στο σπορ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota επαναλαμβάνει: Όχι στη θεοποίηση των ηλεκτρικών
Το Toyota GR Yaris τώρα «καίει» και υδρογόνο
Δοκιμή: Toyota RAV4 Plug-In Hybrid