Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο γρήγορη είναι τελικά η Toyota GR Corolla; (+video)

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο γρήγορη είναι τελικά η Toyota GR Corolla; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο γρήγορη είναι τελικά η Toyota GR Corolla; (+video)

ΝΕΑ

Η γρήγορη GR Corolla διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο ενδιαφέροντος hot hatch των τελευταίων ετών. Όμως πόσο γρήγορη είναι πραγματικά;

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή που αφορά τους φανατικούς της σπορ οδήγησης, αυτή δεν είναι άλλη από την στροφή της Toyota σε αυτοκίνητα γεμάτα χαρακτήρα και οδηγική έξαψη.

Τα δυο-τρία τελευταία χρόνια, η Toyota είναι η μοναδική εταιρία που δείχνει να πιστεύει πραγματικά στα -σχετικά- προσιτά σπορ μοντέλα, έχοντας παρουσιάσει εκπληκτικό GR Yaris, το GR 86 και τελευταία την GR Corolla.

Ένα τρίο από μοναδικά αυτοκίνητα που έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών σε όλο τον κόσμο. Και έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της ιαπωνικής εταιρίας προς ένα πιο νεανικό και ανήσυχο κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Το gossip γύρω από τα GR μοντέλα της εταιρίας δίνει και παίρνει. Και στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η γρήγορη Corolla η οποία έχει απέναντί της πολύ σημαντικούς αντιπάλους. Και ιδίως το τελευταίο καθαρόαιμο Honda Civic Type R το οποίο ήδη πήρε τα σκήπτρα στο Nurburgring με το ρεκόρ του.

Πόσο γρήγορη όμως είναι η GR Corolla; Αυτό το κόσμημα της μηχανολογίας με τον τρικύλινδρο των 304 ίππων και την εξελιγμένη τετρακίνηση με απόηχους από τα αγωνιστικά του WRC.

H δοκιμή έγινε στην Αμερική στην πίστα του Willow Springs από τον Jason Cammisa και την ιστοσελίδα αυτοκινήτου Hagerty.

Advertisement

H πρώτη δοκιμή έγινε απέναντι στο μικρό αδελφάκι, το GR Yaris το οποίο ήταν εξίσου γρήγορο στην ευθεία. Όμως η GR Corolla, στην πιο ελαφριά έκδοση Morizo έκανε ρεκόρ γύρου, πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από το GR Yaris, έχοντας όμως και αρκετά καλύτερα λάστιχα.

Όμως στην παρέα υπήρχε ακόμα μία Lancia Integrale η οποία αποδείχθηκε πιο γρήγορη από το GR Yaris. Αλλά και ένα Honda Type R το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει την GR Corolla κατά μισό δευτερόλεπτο, έστω και αν είναι με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Advertisement

Δείτε το εξαιρετικά φτιαγμένο video και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Η ουσία είναι πάντως ότι από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, έμεινε μόνο η Toyota να κρατά την ψηλά την σημαία της καθαρόαιμης σπορ οδήγησης.

Ποιος να περίμενε τέτοια μεγάλη αλλαγή από τον γίγαντα των πωλήσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για όσους η Toyota GR Corolla δεν τους είναι αρκετή…
Αυτή είναι η πρώτη Toyota GR Corolla που «έλιωσε»
Πόσους ίππους έχει τελικά η Toyota GR Corolla;