Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια του Τζουτζιάρο για τη Hyundai

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα σχέδια του Τζουτζιάρο για τη Hyundai

ΝΕΑ

Τα σχέδια του Τζουτζιάρο για τη Hyundai

ΝΕΑ

Ο Τζιορτζέτο Τζουτζιάρο, ο ζωντανός θρύλος στον τομέα του σχεδιασμού, παραμένει δραστήριος και δείχνει την προτίμησή του.

Advertisement
Advertisement

Ο Τζιορτζέτο Τζουτζιάρο εξακολουθεί να δείχνει το ταλέντο του σε κάθε περίπτωση και να προκαλεί τον παγκόσμιο θαυμασμό με τα σχέδιά του και τις ιδέες του.

Στο παρελθόν, έχει θέσει τις βάσεις όχι μόνο για τη δημιουργία τετράτροχων θρύλων της Αυτοκίνησης αλλά και αυτές για την ανάπτυξη εταιρειών. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Hyundai.

O Τζουτζιάρο, το 1974, είχε σχεδιάσει το πρωτότυπο Pony για την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία από το οποίο προήλθε το ομώνυμο μοντέλο το οποίο ήταν το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής της Νότιας Κορέας.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, η Hyundai παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Vision N 74, το οποίο θύμιζε πολύ το Pony. Εκτός αυτού, αισθητικές επιρροές από εκείνο το σχεδόν προ πεντηκονταετίας μοντέλο υπάρχουν και στο Ioniq 5.

Πρόσφατα, ο 84χρονος -σήμερα- Τζουτζιάρο εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστούν ο ίδιος και ο γιός του Φαμπρίτσιο ενεργότερα με τη Hyundai στη σχεδίαση των νέων μοντέλων της.

Advertisement

Συγκεκριμένα, συνομιλώντας με συνάδελφο του βρετανικού Autocar ο Τζιορτζέτο Τζουτζιάρο απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας: «Το ελπίζουμε (να συνεργαστούμε). Σίγουρα, θα έχουμε την επιθυμία να εμπλακούμε στα νέα προγράμματά τους.

»Έχουν μια πολύ μεγάλη σχεδιαστική και δημιουργική ομάδα, όμως είναι πάντα σημαντικό να υπάρχει επιρροή και δημιουργικές ιδέες από κάποιον τρίτο. Ο λόγος είναι ότι μια εταιρεία όπως αυτή που έχουμε ιδρύσει θα μπορούσαν να τονώσει αποτελεσματικά και να διερευνήσει νέες ιδέες, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την ομάδα σχεδιασμού τους».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Hyundai θα συνεργαστεί πάλι με τον Giorgetto Giugiaro;
H Hyundai με τον Giugiaro αναβιώνουν την ιστορία τους (+video)
Τρέμε Ευρώπη: Η Hyundai φέρνει το… Pony