Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και άλλη ανανέωση για το Hyundai i30;

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και άλλη ανανέωση για το Hyundai i30;

ΝΕΑ

Έρχεται και άλλη ανανέωση για το Hyundai i30;

ΝΕΑ

Εκτός από τα μεγάλα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση, η Hyundai δεν αμελεί και τα αυτοκίνητα για τον πολύ κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχοντας ήδη μία μεγάλη και αξιόλογη γκάμα μοντέλων την οποία διαρκώς μεγαλώνει με νέα μοντέλα.

Όμως η κορεάτικη εταιρία δεν αδιαφορεί για την παρουσία της στις πιο προσιτές κατηγορίες, με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα για τις ευρωπαϊκές αγορές -και όχι μόνο- είναι το i30.

H τρέχουσα τρίτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2016 και ανανεώθηκε το 2020. Όμως όπως φαίνεται η εταιρία ετοιμάζει να παρατείνει την ζωή του για λίγο ακόμα, με μία αισθητική ανανέωση που θα παρουσιαστεί μέσα στην χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία φαίνεται ότι βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών αυτής της ανανεωμένης έκδοσης, δείχνοντας και την εμπιστοσύνη της στην κατηγορία, παρά την μείωση της αγοράς που παρουσιάζουν αυτά τα αυτοκίνητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν αυτή την ανανέωση να είναι η τυπική αυτών των facelift, με μικρές αλλαγές στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, και διαφοροποιημένους προφυλακτήρες με νέες εισαγωγές εμπρός.

Στο εσωτερικό ίσως υπάρχουν περισσότερες αλλαγές, καθώς η εταιρία θα θέλει να αναδείξει περισσότερο τις εξελίξεις που έχουν γίνει στον τομέα των ψηφιακών παροχών που ήδη έχει ενσωματώσει στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα συστήματα κίνησης, θα υπάρχει σίγουρα ένα μεγαλύτερο ποσοστό εξηλεκτρισμού των υβριδικών συστημάτων της και ίσως ένα πλήρως υβριδικό πακέτο.

Όσοι πάντως περιμένουν ότι το σπορ i30 N θα βρει τον δρόμο του και στην ανανεωμένη γενιά, μάλλον θα απογοητευθούν, καθώς οι κανονισμοί Euro 7 θα το καταστήσουν απαγορευμένο καρπό για την Ευρώπη.

Advertisement

Πάντως η επιμονή της Hyundai για παρουσία στην κατηγορία απέναντι σε μοντέλα όπως το VW Golf, το Peugeot 308 και το Opel Astra είναι αξιέπαινη. Και δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει αποκτήσει η εταιρία στην Ευρώπη, όχι μόνο με τα ηλεκτρικά της αλλά και τις κλασικές επιλογές που προσφέρει στους πελάτες με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Hyundai i30 θα είναι SUV;
Hyundai i30 N: Κορυφαία διάκριση
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V