Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες εξατμίσεις; Ακούστε τον φοβερό ήχο του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 N (+video)

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες εξατμίσεις; Ακούστε τον φοβερό ήχο του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 N (+video)

ΝΕΑ

Ποιες εξατμίσεις; Ακούστε τον φοβερό ήχο του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 N (+video)

ΝΕΑ

Η εποχή που τα ηλεκτρικά θα ακούγονται σαν καθαρόαιμα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έφτασε. Έστω και με τεχνητό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Αν κάτι θα μας λείψει με την έλευση της ηλεκτροκίνησης είναι ο ήχος του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Θρύλοι μιας ολόκληρης εποχής, ο 5κύλινδρος της Audi, ο εξακύλινδρος εν σειρά της BMW, τα αμερικάνικα οχτακύλινδρα (και ο απίστευτος V8 της Mercedes-AMG), οι 12κύλινδροι των Ιταλών μαέστρων, όλα αυτά -και πολλά ακόμα- θα χαθούν με τους ηλεκτροκινητήρες, τις γεννήτριες και τις μπαταρίες.

Στην Hyundai πάντως πιστεύουν ότι το “κακό” μπορεί να μετριαστεί. Και για το νέο σπορ Hyundai Ioniq N έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να ακούγεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα “κανονικό” σπορ μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σε ένα νέο video-teaser που έδωσε και επίσημα η εταιρία μας δείχνει την σπορ αυτή έκδοση να κάνει βόλτες στην Seoul αλλά και παντιλίκια στην πίστα δοκιμών της πίστας της εταιρίας στην Namyang.

Advertisement
Advertisement

Στο video αυτό βλέπουμε αυτό που η Hyundai αποκαλεί “εικονική αλλαγή σχέσεων”, η οποία ενεργοποιείται με το τράβηγμα και των δύο paddles πίσω από το τιμόνι. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μία ψευδαίσθηση αλλαγών ταχυτήτων.

Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Albert Biermann έχει δηλώσει ότι η ιδέα πίσω από αυτή την εφαρμογή είναι να υπάρχει ένα τεχνητό “τράνταγμα” που να θυμίζει την αλλαγή σχέσεων σε ένα κιβώτιο με διπλόδισκο συμπλέκτη.

Οι ήχοι που ακούμε στο video είναι μέρος του πακέτου Ν Sound Plus που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με την εξάτμιση ενός σπορ αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα υπάρχουν και τα γνωστά “σκασίματα”, όταν ο οδηγός κατεβάζει “ταχύτητα” και οι στροφές ανεβαίνουν.

Advertisement

Όλα αυτά βέβαια είναι τεχνητά. Και μάλιστα η Hyundai υπόσχεται ότι στο μέλλον ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να ανεβάζει τον δικό του ήχο με over the air ενημερώσεις, έτσι ώστε να έχει το δικό του soundtrack.

Advertisement

Το Ioniq 5 N θα έχει τετρακίνηση, λειτουργία drift mode, και δύο κινητήρες με συνδυαστική ισχύ κοντά στους 600 ίππους. Παράλληλα θα διαθέτει νέας γενιάς μπαταρίες με βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα χωρίς όμως να μεγαλώσουν σε διαστάσεις.

Η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει το Ioniq 5 N στο Goodwood Festival of Speed ​​στα μέσα Ιουλίου, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πιθανότατα πριν από το τέλος του έτους. Σχετικά με την τιμή του, δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη εικόνα, όμως σίγουρα θα είναι ελαφρά ακριβότερο από το Kia EV6 GT.

Πάντως για να έχετε μια εικόνα για το τι μας περιμένει στο μέλλον, πατήστε το play και ακούστε τον ήχο του σπορ Ioniq 5. Εσείς τι προτιμάτε; Αυτόν τον συνθετικό ήχο και την ψευσδαίσθηση ενός κιβωτίου ή την εκρηκτική ψυχή ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης που βγάζει τα “εσώψυχα” των κυλίνδρων του από τις εξατμίσεις του;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο Goodwood το «καυτό» Hyundai Ioniq 5 N
Το Hyundai Ioniq 5 γιορτάζει τα 100 χρόνια της Disney (+video)
Hyundai Ioniq 5: Σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση