Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai φέρνει το… Pony

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai φέρνει το… Pony

ΝΕΑ

Η Hyundai φέρνει το… Pony

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες δεν σταματούν πουθενά και πλέον στοχεύουν ακόμα πιο ψηλά, μέσα στο γήπεδο των Ευρωπαίων.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει πολύ στην Hyundai, καθώς έχει αλλάξει προς το καλύτερο όλη την πορεία της εταιρίας (και μαζί βέβαια και της Kia).

Τα ηλεκτρικά μοντέλα διαδέχονται το ένα το άλλο, τα βραβεία πέφτουν βροχή και πλέον οι Κορεάτες θέλουν να χτυπήσουν και πόρτες που λίγο καιρό θα έμοιαζαν απαραβίαστες.

Ο λόγος για τα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα που έχει στα σχέδιά του το γκρουπ. Σχέδια που ξεκινούν από το Ioniq 5 N . Και συνεχίζονται όπως όλα δείχνουν με ένα ακόμα πιο ξεχωριστό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κρίσιμη ημερομηνία για αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι η 27η Μαΐου. Την ημέρα εκείνη, οι φήμες θέλουν την Hyundai να παρουσιάζει και επίσημα στο κοινό ένα σπορ μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο N Vision 74.

To συγκεκριμένο concept έχει εντυπωσιάσει με τον συνδυασμό ρετρό και φουτουριστικών γραμμών, συνεχίζοντας την έμπνευση που έχουν στην σχεδίαση οι άνθρωποι του κορεάτικου γκρουπ τα τελευταία χρόνια, ιδίως στα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κορεάτικου εντύπου, η εταιρία για τις 27 Μαΐου σχεδιάζει μία “Pony Day” στην Σεούλ, μία ημέρα αφιερωμένη στο ιστορικό της μοντέλο με το οποίο ξεκίνησε την δραστηριότητά της και εκτός Κορέας.

Advertisement

Το concept N Vision 74 εμπνεύστηκε από το αρχικό Pony Coupe Concept, το οποίο ήταν μια δίθυρη έκδοση του σεντάν Hyundai Pony που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1974.

Advertisement

Tο όνομα Pony ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την Hyundai, έχοντας κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1975 και έμεινε στην γκάμα της εταιρίας, με διάφορες μορφές μέχρι το 2000, με το αμάξωμα να έχει την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro.

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι αν το μοντέλο παραγωγής θα διατηρήσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης του πρωτότυπου, το οποίο διέθετε ένα περίπλοκο υβριδικό σύστημα με υδρογόνο.

Μάλλον δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς το πιθανότερο και πιο εύκολο είναι να ενσωματώσει το ηλεκτρικό υπόβαθρο που διαθέτει η εταιρία σε άλλα της μοντέλα. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι θα διαθέτει πολύ υψηλή ισχύ και καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα έτσι ώστε να μπορέσει να αντιπαρατεθεί στα ίσια απέναντι στους ευρωπαίους κατασκευαστές.

Advertisement

Και όταν οι Κορεάτες λένε κάτι τέτοιο, όχι μόνο το εννοούν. Αλλά συνήθως το καταφέρνουν στην εντέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες εξατμίσεις; Ακούστε τον φοβερό ήχο του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 N (+video)
H Hyundai προετοιμάζεται για το φεγγάρι
Στο Goodwood το «καυτό» Hyundai Ioniq 5 N