Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τα Hyundai N Vision 74 και RN22e στην πίστα (+video)

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τα Hyundai N Vision 74 και RN22e στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τα Hyundai N Vision 74 και RN22e στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Τα Hyundai N Vision 74 και RN22e δεν είναι μόνο δύο στατικά πρωτότυπα εφαρμοσμένης τεχνολογίας. Είναι δύο πλήρως λειτουργικά οχήματα που μάλλον θα μας εκπλήξουν σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Σε βίντεο που ανήρτησε πρόσφατα στο διαδίκτυο η Hyundai βλέπουμε τα πρωτότυπα RN22e και N Vision 74 να κινούνται στην πίστα και να δείχνουν κάποιες από τις ικανότητές τους αναφορικά με τα σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

Το RN22e βασίζεται στο Ioniq 6 αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποτελεί τον προπομπό της κορυφαίας εκδοχής του νέου αμιγώς ηλεκτροκινήτου μοντέλου. Προς το παρόν, αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους του Τμήματος N της Hyundai ως μια μελέτη αεροδυναμικής και ως μια κινητή πλατφόρμα για την εφαρμογή ιδεών για την εξεύρεση λύσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας στα νέα μοντέλα παραγωγής της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το RN22e βασίζεται στην πλατφόρμα «E-GMP» και χρησιμοποιεί το κινητήριο σύστημα του Kia EV6 GT. Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 585 ίππους. Οι άνθρωποι του Τμήματος Ν της Hyundai δεν έχουν επέμβει στην απόδοσή του, όπως ανακοινώθηκε.

Το Vision 74 (αρχική φωτογραφία) ενσωματώνει σύστημα υβριδικής διάταξης ηλεκτροκίνησης, δηλαδή έχει συστοιχία μπαταριών 62 kWh και κυψέλες καυσίμου 85 kW. Διαθέτει δύο μπουκάλες για την αποθήκευση υδρογόνου βάρους 4,2 κιλών και δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, έναν σε κάθε εκεί τροχό.

Advertisement

Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους είναι 680 ίπποι και –σύμφωνα με τη Hyundai–  η επιλογή να είναι μόνο πισωκίνητο έχει να κάνει με την προσπάθεια να εξελίξουν το σύστημα ώστε να προσομοιώνουν τη λειτουργία «διαφορικού», δηλαδή η ροπή καθενός από τους δύο ηλεκτροκινητήρες να μεταφέρεται σε κάθε τροχό ακριβώς όπως πρέπει ανά πάσα στιγμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai δείχνει το (ηλεκτρικό) μέλλον των μοντέλων Ν
Νέο εργοστάσιο της Hyundai για τα EVs της στη Νότια Κορέα
Γιατί το νέο Hyundai Ioniq 6 θα αφήσει εποχή; (+video)