Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Alpine

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Alpine

ΝΕΑ

Τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Alpine

ΝΕΑ

Η Alpine κινείται σε ηλεκτρικούς ρυθμούς προετοιμάζοντας το έδαφος για την παρουσίαση τριών «καυτών» μοντέλων. Τα φώτα, ωστόσο, στρέφονται στην εξαγριωμένη εκδοχή του Renault 5.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρική επίθεση πραγματοποιεί ο όμιλος Renault, η οποία θα μετουσιωθεί στην παρουσίαση 10 ολοκαίνουριων αμιγώς μηδενικών ρύπων μοντέλων. Η πλειονότητα αυτών (7) θα φέρει το έμβλημα της Losange, με τα υπόλοιπα να αποτελούν μέλος της οικογένειας της Alpine.

Στην ατζέντα, λοιπόν, της σπορ μάρκας βρίσκεται μια καυτή έκδοση του επερχόμενου 100% ηλεκτρικού Renault 5 (στην οποία αναφερθήκαμε σε χθεσινό άρθρο), ένα διθέσιο coupe που αντικαθιστά την A110 και ένα 4θυρο Grand Tourer που θα πετάξει το γάντι σε Audi e-tron GT και Porsche Taycan.

Διθέσιο coupe

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται να συστηθεί  με τον αυτοκινητικό κόσμο στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, σε παρόμοιο σχεδιαστικό μοτίβο με την εμβληματική αγωνιστική Alpine A110 των δεκαετιών του ΄60 και ’70.  Μεγάλα της ατού θα αποτελέσουν οι επιδόσεις, η ευελιξία, το χαμηλό βάρος και η ανόθευτη δυναμική οδική συμπεριφορά.

Παράλληλα, θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα της Lotus, με την κωδική ονομασία “E-Sports”, την οποία θα χρησιμοποιούν και τα σπορ ηλεκτρικά της βρετανικής εταιρείας. Όσον αφορά την μπαταρία του μελλοντικού διθέσιου coupe, θα αναπτυχθεί από τον νέο εταίρο της Renault, Velkor.

Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ομίλου Renault, Luca de Meo, η παρουσία ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης θα επιφέρει αύξηση στην τιμή του μοντέλου – συγκριτικά με την A110 –  χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει σημαντική απόκλιση από την υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική. Επομένως, μια πρώτη εκτίμηση είναι πως η τιμή θα κινείται γύρω στα 70.000 ευρώ.  

Τετράθυρο GT

Advertisement

Με γνώμονα την teaser φωτογραφία, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alpine θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο Grand Tourer που αναμένεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με τα BMW i4, Audi e-tron GT, Porsche Taycan και Tesla Model S.

Advertisement

Με την teaser φωτογραφία να είναι αρκετά λιτή, δύσκολα μπορούν να εκμαιευτούν στοιχεία για το παρουσιαστικό του μοντέλου. Από την άλλη, λέγεται πως ενδέχεται να παραχθεί, ταυτόχρονα, και μια shooting brake παραλλαγή, αντίστοιχης φιλοσοφίας με την Porsche Taycan Cross Turismo. Η τελευταία «φορά» ένα προστατευτικό body-kit και έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, δύο στοιχεία που ενισχύουν το εκδρομικό της ταλέντο.

Alpine 5

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ομολογουμένως συγκεντρώνει η «καυτή» εκδοχή του επερχόμενου, ηλεκτροκίνητου Renault 5, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα μέσα της δεκαετίας.

Advertisement

Όπως μαρτυρά η teaser φωτογραφία, θα  έχει «επιθετική» εμφάνιση, παρουσία μιας μεγάλης πίσω αεροτομής. Φυσικά, αναμένουμε ευμεγέθεις προφυλακτήρες και εισαγωγές αέρα, όπως και ξεχωριστής σχεδίασης ζάντες.

Ακόμη, δεν θα απουσιάζουν κάποιες επεμβάσεις στον ηλεκτροκινητήρα για εκτόξευση της ισχύος στους 220 ίππους, όπως και νέες ρυθμίσεις σε φρένα, ανάρτηση και τιμόνι για απογείωση της οδικής του συμπεριφοράς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!
To Renault 5 στη θέση του Twingo
Συγκρίνουμε: Opel Corsa 1.5d vs Renault Clio Blue dCi