Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Renault 5 στη θέση του Twingo

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Renault 5 στη θέση του Twingo

Mobility

To Renault 5 στη θέση του Twingo

Mobility

Η παρούσα γενιά του Renault Twingo θα είναι η τελευταία του μοντέλου καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Renault το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο πόλης θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Renault 5

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό περιοδικό ο CEO της Renault, Luca de Meo σημείωσε πως το Renault Twingo δεν θα συνεχιστεί πέραν της παρούσας γενιάς. Αυτό πάντως δεν θα σημαίνει το τέλος της παρουσίας της γαλλικής εταιρίας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης, καθώς το Twingo θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Renault 5 που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Ο De Meo τόνισε πως μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Daimler θα ήταν δύσκολο να φτιαχτεί ένα νέο αυτοκίνητο όπως το Twingo, το οποίο θυμίζουμε πως μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τo Smart ForFour. Ωστόσο αναγνωρίζοντας τη εμπορική δυναμική που έχει η παρουσία στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης η Renault θα παραμείνει σε αυτή με ένα νέο μοντέλο που ουσιαστικά προαναγγέλθηκε με το πρωτότυπο Renault 5 κατά την ανακοίνωση του προγράμματος Renaulution.

Renault-5-Prototype

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστούν 24 νέα μοντέλα έως το 2025 εκ των οποίων τα 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ανάμεσά τους θα είναι και ο διάδοχος του Twingo ως ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο πόλης το οποίο όμως θα δεν επηρεάσει καθόλου το Clio αλλά ούτε το ηλεκτρικό Zoe. Η παρουσία του Zoe στη γκάμα της Renault είναι εξασφαλισμένη καθώς πρόκειται για το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου Renault, Laurens van den Acker.

Renault-Twingo-facelift

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Έτσι θα είναι το νέο Renault Kiger;

Πότε έρχεται το νέο SUV της Dacia;

Advertisement

Alpine: Ηλεκτρικό μοντέλο θα διαδεχτεί την Α110