Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10 από τα πιο φτηνά αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 από τα πιο φτηνά αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10 από τα πιο φτηνά αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Θέλετε να αποκτήσετε ένα καινούριο «καθημερινό» αυτοκίνητο χωρίς να σπαταλήσετε μια περιουσία; Ποια έχουν τον πλουσιότερο εξοπλισμό, ποια δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας, και ποια έχουν το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;

Advertisement
Advertisement

Αναζητάτε ένα καινούριο αυτοκίνητο για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, με τιμή κοντά στα 13.000 ευρώ; Πριν από λίγα χρόνια, θα χανόσασταν μέσα σε μια μακροσκελή λίστα μοντέλων, σήμερα, όμως, οι διαθέσιμες επιλογές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Τα αίτια, κατά κύριο λόγο, αφορούν αφενός τη συνεχή αυστηροποίηση των προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που έχουν καταστήσει αναπόφευκτη την ενσωμάτωση κοστοβόρων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών, και αφετέρου τη διεύρυνση των συστημάτων ασφαλείας/υποβοήθησης. Μην ξεχάσετε να βάλετε στην εξίσωση και τις οθόνες.

Όσοι, λοιπόν, βρίσκεστε στην αναζήτηση ενός οικονομικού αυτοκινήτου, καλό είναι να γνωρίζετε τις επιλογές που υπάρχουν, προτού γίνουν και αυτές… είδος προς εξαφάνιση. Το Newsauto σας παρουσιάζει τα φθηνότερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς και τα Τέλη Κυκλοφορίας τους.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως η λίστα έχει διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα προωθητικά προγράμματα (εκπτώσεις), εφόσον υπάρχουν.

Citroen Ami

Τιμή: 6.500 ευρώ

Το Citroen Ami είναι ένα από αυτά τα οχήματα, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και premium gadget. Αυτό αντικατοπτρίζεται και από την ευκολία της χρήσης του. Ο ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει αθόρυβη και χωρίς ρύπους μετακίνηση. Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία του. H τιμή εκκίνησης ανέρχεται στις 6.500 ευρώ με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης Β΄ Κύκλου Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τις 5.500 ευρώ.

Kia Picanto 1.0

Τιμή με έκπτωση: 12.390 ευρώ

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια οι Νοτιοκορεάτες διεκδικούν την πατρότητα του όρου Value for Money, μιας και προσφέρουν αυτοκίνητα που δίνουν πολλά και ζητούν λίγα. Μετά το Hyundai i10, αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί και η βασική έκδοση του Kia Picanto, με τον 1.000αρη των 67 ίππων/ 96 Nm ροπής και το 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement

Πακέτο εξοπλισμού LX Inmotion: Air condition, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ISG Σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, αυτόματοι ενεργοποίηση φωτών, DAB radio.
Χώρος αποσκευών: 255 lt

Mitsubishi Space Star

Τιμή: 12.500 ευρώ

Στη δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει, άλλο ένα ιαπωνικό μοντέλο. Ο λόγος για το «μικρό» Mitsubishi Space Star, το οποίο έχει αρχική τιμή 12.500 ευρώ. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1.000αρης βενζινοκινητήρας απόδοσης 71 ίππων και 88 Nm ροπής, πλαισιωμένος από 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement

Πακέτο εξοπλισμού Entry: Air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί πλευρικοί καθρέπτες, Hill Start Assist, ESP, 6 αερόσακοι, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής.
Χώρος αποσκευών: 235 lt

Hyundai i10

Τιμή με έκπτωση: 12.590 ευρώ

Hyundai i10

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το Hyundai i10, με την αρχική τιμή να αντιστοιχεί σε 12.590 ευρώ. Πηγή τροφοδότησης της βασικής έκδοσης αποτελεί ένας 3κύλινδρος 1.000αρης απόδοσης 67 ίππων και 96 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Μεγάλο «ατού» του αυτοκινήτου πόλης της Hyundai αποτελεί ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του, με την αφθονία συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Πακέτο εξοπλισμού Fresh: Air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, Stop & Start, ESP, 4 αερόσακοι, Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης, Σύστημα Αυτόματης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης με αναγνώριση πεζών, cruise control.
Χώρος αποσκευών: 252 lt

Fiat Panda

Τιμή με έκπτωση: 12.950 ευρώ

Ένα από τα μοντέλα που προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή  είναι αναμφίβολα το ανανεωμένο Fiat Panda που έχει μόλις λίγους μήνες στην ελληνική αγορά. Ένα από τα μεγάλα «ατού» του ιταλικού αυτοκινήτου πόλης είναι πως από τη βάση της γκάμας ενσωματώνει τον υβριδικό κινητήρα 1.0 lt GSE των 70 ίππων/ 92 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Πακέτο εξοπλισμού City Life: ESP, 4 αερόσακοι, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, Start & Stop, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.
Χώρος αποσκευών: 225 lt

Toyota Aygo Χ

Τιμή με έκπτωση: 13.920 ευρώ

Το φθηνότερο αυτοκίνητο που προσφέρεται στην αγορά της χώρας μας είναι το Toyota Aygo. Η τιμή του, με την έκπτωση, διαμορφώνεται στα 13.920 ευρώ και αφορά την έκδοση με τον 3κύλινδρο 1.000αρη βενζίνης των 72 ίππων και 93 Nm ροπής, συνδυαζόμενο με μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων.

Πακέτο εξοπλισμού X-Cool: Air condition, ηχοσύστημα με ραδιόφωνο και τέσσερα ηχεία, 6 αερόσακοι, φώτα ημέρας και πίσω φωτιστικά σώματα LED, ESP.
Χώρος αποσκευών: 168 lt

Dacia Sandero Streetway

Τιμή: 14.860 ευρώ

Μόλις πρόσφατα η Dacia ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση της νέας γενιάς του Sandero, ενός από τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά. Η βασική έκδοση της hatchback εκδοχής (Streetway) του μοντέλου τροφοδοτείται από έναν 3κύλινδρο 1.000αρη βενζινοκινητήρα που παράγει 91 ίππους και 95 Nm ροπής. Το νέο Sandero, μεταξύ άλλων, διακρίνεται για τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ που φτάνει τα 410 λίτρα.

Πακέτο εξοπλισμού Life: Air condition, 6 αερόσακοι, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, Hill Start Assist, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, διακόπτης ECO, εμπρός προβολείς Full LED, αυτόματη λειτουργία φωτών.
Χώρος αποσκευών: 410 λίτρα

Skoda Fabia

Τιμή: 14.990 ευρώ

Η μεγάλη απήχηση των Νοτιοκορεατών στη μεσαία τάξη δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον όμιλο VW. Το δύσκολο έργο της αναχαίτισής τους έχει αναλάβει η Skoda, η οποία θυσίασε το προσιτό Citigo, εστιάζοντας στα SUV. Πλέον το τίτλο του μικρότερου μοντέλου της κατέχει η supermini Fabia, που με αρχική τιμή 14.990 ευρώ δεν περνά απαρατήρητη. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά την έκδοση με τον 1.000αρη ατμοσφαιρικό των 80 ίππων, πλαισιωμένο με 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

Πακέτο εξοπλισμού Active: 6 αερόσακοι, Air condition, ηχοσύστημα με οθόνη, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, Start & Stop, LED φώτα ημέρας, ESP, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
Χώρος αποσκευών: 330 λίτρων

Fiat 500

Τιμή με έκπτωση: 15.050 ευρώ

Δεύτερη ιταλική εκπροσώπηση στη λίστα, με το ανέκαθεν στιλάτο Fiat 500, το οποίο επωφελείται από γενναία έκπτωση. Όπως και το Panda, έτσι και το «500αράκι» ενσωματώνει έναν υβριδικό κινητήρα των 1.000 cc που αποδίδει 72 ίππους και 92 Nm ροπής, με τη μεικτή κατανάλωση να ξεκινά από 5,1 λίτρα/100 χλμ.

Πακέτο εξοπλισμού Cult: ESP, Hill Start Assist, Speed Limiter, Start & Stop, 6 αερόσακοι, air condition, Ηχοσύστημα U-Connect με ψηφιακή οθόνη, ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες.
Χώρος αποσκευών: 185 λίτρα

Renault Twingo

Τιμή: 15.620 ευρώ

Τη λίστα με τα φθηνότερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς ολοκληρώνει το πισωκίνητο Renault Twingo με τον 1.0000αρη ατμοσφαιρικό SCe των 65 ίππων, ο οποίος διακρίνεται για τη μειωμένη του κατανάλωση (από 4,5 λίτρα/100 χλμ). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κομψό μοντέλο, με χώρους για τέσσερις επιβάτες και ικανοποιητικό βασικό εξοπλισμό.

Πακέτο εξοπλισμού In-touch: Air condition, 6 αερόσακοι, Speed Limiter, Hill Start Assist, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, LED φώτα ημέρας.
Χώρος αποσκευών: 210 λίτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
Η βασίλισσα Ελισάβετ και τα αυτοκίνητά της
10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα