Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο Alpine R5 με 220 ίππους το 2024

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Alpine R5 με 220 ίππους το 2024

Mobility

Νέο Alpine R5 με 220 ίππους το 2024

Mobility

Η Alpine θα είναι η μάρκα επιδόσεων της Renault και ως τέτοια, θα «υπογράψει» τις νέες προτάσεις που θα έχουν ιδιαίτερο sport χαρακτήρα και ηλεκτρική υπόσταση.

Advertisement
Advertisement

Το επαναλανσάρισμα της Alpine ως αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα θα ξεκινήσει το 2024 με την κορυφαία από απόψεως επιδόσεις έκδοση του Renault 5.

Ταυτόχρονα, η Alpine θα βάλει σε ράγες και την εξέλιξη της επόμενης γενιάς της Α110 που θα είναι φυσικά ηλεκτροκίνητη, ενώ θα ακολουθήσει μεγαλύτερο μοντέλο με χαρακτηριστικά GT, καθώς και ένα ηλεκτρικό SUV με δύο κινητήρες. Η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει μια ονειρική γκάμα τριών μοντέλων που θα την πάει αμετάκλητα στη νέα εποχή ηλεκτροκίνητων μοντέλων για λογαριασμό της Renault. Από αυτή τη γκάμα ξεχωρίζει η επόμενη γενιά A110, που θα είναι ένα διθέσιο sport αυτοκίνητο –κατά πάσα πιθανότητα, με τη συμβολή και της Lotus στην εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η γκάμα, θα περιλαμβάνει και μια καυτή έκδοση του αναγεννημένου Renault 5, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη για παραγωγή από το 2024. Ενώ το «κανονικό» 5 θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, το Alpine R5 θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα με τους 220 ίππους του crossover Megane E-Tech Electric. Ο Gilles Le Borgne, επικεφαλής μηχανικός της Renault, δήλωσε: «Κατασκευάσαμε τον κινητήρα των 136 ίππων που θα χρησιμοποιήσουμε για το Megane, σε μια εκδοχή με μειωμένο μήκος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon
Alpine A110 Art Car με την υπογραφή του Felipe Pantone
Επίσημο: Η Renault αναβιώνει το Κατρέλ!

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement