Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus

ΝΕΑ

Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus

ΝΕΑ

Η Lotus εργάζεται εντατικά πάνω στην ηλεκτρική διάδοχο της Elise και προχωρά στην επισύναψη συνεργασιών που θα της χαρίσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Advertisement
Advertisement

Με την ηλεκτρική ενέργεια να απλώνεται πάνω από κάθε πτυχή της αυτοκινητικής δραστηριότητας, οι κατασκευαστές επιταχύνουν την εξέλιξη σχετικής τεχνολογίας μοντέλων. Ανάμεσα σε αυτούς και η Lotus, η οποία όπως έχει ανακοινώσει, ετοιμάζει τέσσερα ολοκαίνουρια ηλεκτρικά τετράτροχα προϊόντα.

Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και ένα sports car –υπό την προσωρινή ονομασία Type 135– που θα διαδεχθεί τη βενζινοκίνητη Elise, βασισμένο στη νέα πλατφόρμα E-Sports. H τελευταία θα είναι ελαφρύτερη από αυτή της βενζινοκίνητης Emira και θα «απορροφά» άκοπα το βάρος που προσθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Όσο αναμένουμε την ηλεκτρική επίθεση της Lotus, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας δίνουν στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον σκίτσο (δείτε κεντρική φωτογραφία) ενός sports car, το οποίο πιθανότητα αποτελεί την Type 135 (αναλυτικά στοιχεία εδώ).

Advertisement
Advertisement

Μολονότι δεν μπορούμε να αντλήσουμε πολλά στοιχεία σχετικά με την εμφάνιση του αυτοκινήτου, είναι εμφανές ότι θα διαθέτει «επιθετική» εμφάνιση, χάρη στο «αιχμηρό» ρύγχος, τα ιδιαίτερα φουσκωμένα φτερά, αλλά και έντονη κλίση της οροφής, η οποία καταλήγει σε μια διακριτική αεροτομή.

Τα 4 νέα ηλεκτρικά της Lotus

Ακόμα, υπενθυμίζουμε ότι η αρχιτεκτονική E-Sports θα είναι συμβατή τόσο με έναν όσο και δύο ηλεκτροκινητήρες των 475 και 884 PS αντίστοιχα. Επομένως, όλα δείχνουν ότι η «βασική» εκδοχή της Type 135 θα αποδίδει σχεδόν τη διπλάσια ισχύ από τον ισχυρότερη έκδοση της Elise (245 PS).

Το βρετανικό σπορ αυτοκίνητο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών ενεργειακής χωρητικότητας 66,4 και 99,6 kWh, οι οποίες θα φέρουν την υπογραφή της εταιρείας Britishvolt και θα έχουν εξελιγμένη τεχνολογία, με κυψέλες τελευταίας γενιάς.

Advertisement

Στόχος των δύο εταίρων είναι η επίτευξη ταχύτατης φόρτισης, η αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας, αλλά και η μείωση του βάρους, ένας τομέας που ανέκαθεν υπόκειτο στην εξειδίκευση των ανθρώπων της Lotus.

«Αυτά είναι τα πρώτα συναρπαστικά βήματα στο ταξίδι προς ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο από τη Lotus», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Matt Windle εξ αφορμής της συνεργασίας της Lotus με τη Britishvolt.

Advertisement

 «Και ένα ακόμη βήμα για τη μετάβαση προς τη βιώσιμη, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lotus Elise Sport 240 Final Edition
Οι Lotus Emira & Evija στο Goodwood (video)
Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους

 

Advertisement