Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Lotus Emira & Evija στο Goodwood (video)

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Lotus Emira & Evija στο Goodwood (video)

ΝΕΑ

Οι Lotus Emira & Evija στο Goodwood (video)

ΝΕΑ

Double trouble από τη Lotus στο φετινό Goodwood FOS, επιστρατεύοντας τόσο την ολοκαίνουρια Emira, όσο και μια πρωτότυπη εκδοχή της ηλεκτρικής Evija με τους 2.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Διπλό «χτύπημα» από τη Lotus στο φετινό Goodwood Festival of Speed που διεξήχθη το διάστημα 8-11 Ιουλίου, συγκεντρώνοντας χιλιάδες φίλους της αυτοκίνησης.

Ένα από τα μοντέλα που προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού ήταν η Emira, το τελευταίο sports car της Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το κεντρομήχανο βρετανικό διθέσιο, που πριν από λίγες μέρες «έπεσε» στα χέρια του Jenson Button, θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις κινητήρων:

Σε πρώτο στάδιο θα διατεθεί «φορώντας» έναν supercharged εξακύλινδρο σε διάταξη “V” κινητήρα των 3.500 κ.εκ. που φέρει την υπογραφή της Toyota και αποδίδει 400 ίππους. Για όσους αναζητούν μια εναλλακτική, τότε μπορούν να απευθυνθούν στη βερσιόν με τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο της MercedesAMG των 360 PS, ο οποίος θα συνεργάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Μέρος της αίγλης της Emira έκλεψε μια πρωτότυπη εκδοχή της πολυαναμενόμενης αμιγώς ηλεκτρικής Evija. Πηγή τροφοδότησης θα συνιστούν τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε τροχό) που συνδυαστικά θα παράγουν γύρω στα 2.000 άλογα, ένα νούμερο που – σύμφωνα με τη Lotus –  θα αναδείξει την Evija στο ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως.

Η ροπή θα φτάνει τα 1.700 Nm, συνδράμοντας στη επιτάχυνση του ηλεκτρικού πυραύλου στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δλ. Το 0-300 km/h φαίνεται πως θα αποτελεί υπόθεση μόλις 9,0 sec, ενώ η τελική θα φτάνει τα 322 km/h.

Advertisement

Η Lotus Evija θα παραχθεί σε μόλις 130 κομμάτια, με τη Lotus να αξιώνει ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκ. ευρώ).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα στο Goodwood για την κορυφαία Ford Mustang Mach-E
Θεαματικό ατύχημα στο Goodwood (+video)
Το Rimac Nevera εμφανίστηκε στο Goodwood (video)