Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους

ΝΕΑ

Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους

ΝΕΑ

Ο πρωταθλητής της F1, Jenson Button, επαναφέρει το όνομα Radford στο προσκήνιο, με την εταιρεία να προτείνει ένα κλασικό αριστούργημα της Lotus σε νέα «εκτέλεση».

Advertisement
Advertisement

Η Radford από τα τέλη του 1960 σταμάτησε τη δραστηριότητά της στην κατασκευή λεωφορείων αλλά τώρα, επανεμφανίζεται και όπως φαίνεται με αρκετό ενδιαφέρον.

Ο σχεδιαστής Mark Stubbs, ο Ant Anstead με πολλά «ένσημα» στην αυτοκινητοβιομηχανία και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button, αναβίωσαν το όνομα της εταιρείας που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία του «νησιού» και όχι μόνο. Το πρώτο σχεδιαστικό δημιούργημα της εταιρείας που έχουν οι τρεις φιλόδοξοι συνεργάτες αναβιώσει, είναι αυτή η πανέμορφη Lotus Type 62-2.

Advertisement
Advertisement

Εμπνευσμένη από το εμβληματικό αγωνιστικό Lotus Type 62 της «χρυσής» για τη Lotus δεκαετία του 1960, αυτή η μοντέρνα έκδοση συνδυάζει ρετρό στοιχεία με σύγχρονα από τη νέα Lotus Evora. Με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,5 λίτρων να είναι τοποθετημένος στο κέντρο και να αποδίδει έως και 609 ίππους ανάλογα με την αγορά για την οποία προορίζεται.

Στη βασική του έκδοση, διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ υπάρχει προαιρετικά και η επιλογή αυτόματου με τεχνολογία διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το οποίο συνδυάζεται και με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στη διάθεση των πελατών είναι και η επιλογή φρένων από ανθρακόνημα, με τετραπίστονες δαγκάνες της AP Racing. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.000 κιλά και αυτό παίζει το σημαντικότερο ίσως τόλο στην αίσθηση που εισπράττει ο οδηγός, που παραπέμπει ευθέως σε αγωνιστική κατασκευή.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το Type 62-2 διαθέτει δύο οθόνες που προβάλλουν την εικόνα από ισάριθμες κάμερες που παίζουν το ρόλο των εξωτερικών καθρεπτών. Η παραγωγή της Radford για το συγκεκριμένο δημιούργημα, είναι προγραμματισμένη να σταματήσει στις 62 μονάδες και θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, στις εγκαταστάσεις που έχει για το λόγο αυτό δημιουργήσει η Radford στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Φυσικά, δεν υπάρχει πληροφορία για το πόσο θα κοστίζει το μοντέλο αυτό, με μόνη βεβαιότητα το γεγονός πως δεν θα είναι φτηνό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:|
Δοκιμή: Lotus Elise Sport 240 Final Edition
O Jenson Button πίσω από το τιμόνι της Lotus Emira (video)
Επίσημο: Νέα Lotus Emira (+video)