Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η νέα Alpine A110;

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα παρουσιαστεί η νέα Alpine A110;

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η νέα Alpine A110;

ΝΕΑ

Η αναβίωση της Alpine ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές κινήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Η επόμενη αφορά στο προσεχές μέλλον της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ο Luca De Meo, o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, ήταν σαφής: Η Alpine θα είναι η σπορ εταιρεία αυτού και θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι η επόμενη A110 θα αλλάξει την κατασκευαστική φύση της αναφορικά με τον κινητήρα που θα διαθέτει για να κινείται. Ωστόσο, δεν θα είναι μόνο αυτή, καθώς η γαλλική εταιρεία θα εντάξει στην γκάμα της και άλλα μοντέλα τα οποία αφενός θα την εμπλουτίσουν και αφετέρου θα αυξήσουν τις πωλήσεις της (εταιρεία).

Advertisement
Advertisement

Πάντως, σε ό,τι αφορά στην καινούργια γενιά της A110, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026, όπως είναι γνωστό. Θα είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά την «αρχετυπική» του 1963 και την παρούσα η οποία εμφανίστηκε το 2017 και αναβίωσε την Alpine.

Το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά δεν θα χάσει τον σπορ χαρακτήρα του, όπως δήλωσε στο βρετανικό Autocar ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Όπως είπε, η Alpine θα κατασκευάζει sports cars και θα διατηρηθεί το αγωνιστικό κατασκευαστικό DNA που όρισε και χαρακτηρίζει τα οχήματά της.

Advertisement

Η καινούργια γενιά της A110 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που εξελίσσει η γαλλική εταιρεία σε συνεργασία με τη Lotus. Η γαλλική εταιρεία ήδη κάνει δοκιμές με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover/SUV μοντέλο το οποίο προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία «GT X-Over», ενώ θα συμβάλλει και στη δημιουργία του (επίσης ηλεκτροκίνητου) νέου Alpine 5.

Advertisement

Ωστόσο, τα δύο τελευταία βασίζονται σε πλατφόρμες της Renault και όχι σε κάποια που έχει δημιουργήσει η ίδια η Alpine. Αυτό είναι το στοιχείο που θα διαφοροποιεί την επί της ουσίας καινούργια A110 από τα δύο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στελέχη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με την αύρα της F1 τα ηλεκτρικά Alpine
Alpine A4810: Ένα hypercar που καίει υδρογόνο (+video)
Alpine: Ανακοίνωσε το νέο της ηλεκτρικό crossover – Πότε θα πωλείται;