Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpine A4810: Ένα hypercar που καίει υδρογόνο (+video)

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alpine A4810: Ένα hypercar που καίει υδρογόνο (+video)

ΝΕΑ

Alpine A4810: Ένα hypercar που καίει υδρογόνο (+video)

ΝΕΑ

Οι φοιτητές του Istituto Europeo di Design (IED) παρουσίασαν το τελευταίο τους δημιούργημα σε συνεργασία με την Alpine, το οποίο ονομάζεται A4810.

Advertisement
Advertisement

Μία υδρογονοκίνητη «super-berlinette» είναι η πρόταση του IED για την Alpine στην κατηγορία των supercars επιδόσεων για το 2035.

Το όχημα πήρε το όνομά του από το ύψος 4.810 μέτρων του Mont Blanc, της υψηλότερης κορυφής στις Άλπεις που χωρίζει την Ιταλία από τη Γαλλία. Η ονομασία ήταν το  «χαρακτηριστικό γνώρισμα της ένωσης» μεταξύ του ιταλικού πανεπιστημίου (IED) και της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (Alpine).

Οπτικά, το A4810 χαρακτηρίζεται από αναλογίες hypercar, με μήκος 5.091 mm, πλάτος 2.010 mm, ύψος μόλις 1.055 mm και μεταξόνιο 2.717 mm (107 ίντσες). Οι ογκώδεις τροχοί κάνουν τα εμπρός και τα πίσω φτερά δείχνουν σα να έχουν προστεθεί έξω από το αμάξωμα με παρόμοιο τρόπο, όπως στο Maserati Birdcage.

Advertisement
Advertisement

Το βαμμένο μπλε αμάξωμα έχει τεράστιες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά τούνελ, διαχύτη από ανθρακονήματα στην εμπρός αεροτομή. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσει την αεροδυναμική όπως τα μονοθέσια της F1.

Το πίσω άκρο έχει κυρτές γραμμές, με κατακόρυφα πίσω φώτα και δύο ψηλά τοποθετημένα τα τελικά της εξάτμισης. Αυτό δείχνει πως η A4810 θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου που είναι πιο κατάλληλος για ένα hypercar από τα μοτέρ με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Advertisement

Το hypercar ήταν το αποτέλεσμα της διατριβής 28 φοιτητών στο μάθημα Master in Transportation Design του IED Turin για το 2020/2021. Όπως τα προηγούμενα πρωτότυπα αυτοκίνητα σχεδιασμένα από IED, Honda Tomo (2019) και το  Suzuki Misano (2021).

Advertisement

Όσον αφορά τα μοντέλα παραγωγής, η Alpine θα γίνει μια πλήρως ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2026. Η ηλεκτρική γκάμα θα περιλαμβάνει το Alpine A5 hot hatch που βασίζεται στο νέο Renault 5, το  Alpine GT X-Over  grand tourer και την ηλεκτρική  διάδοχο της  Alpine A110 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση και αναβαθμίσεις για την Alpine A110
Η Alpine A110 σε περιπολίες
Alpine: Ανακοίνωσε το νέο της ηλεκτρικό crossover – Πότε θα πωλείται;

Advertisement