Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpine: Ανακοίνωσε το νέο της ηλεκτρικό crossover – Πότε θα πωλείται;

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Ανακοίνωσε το νέο της ηλεκτρικό crossover – Πότε θα πωλείται;

ΝΕΑ

Alpine: Ανακοίνωσε το νέο της ηλεκτρικό crossover – Πότε θα πωλείται;

ΝΕΑ

Το μοντέλο θα δανείζεται στοιχεία από τον κόσμο των Grand Tourer και θα ενσωματώνει την προηγμένη πλατφόρμα του Megane E-Tech Electric.

Advertisement
Advertisement

Με αμείωτη ένταση προχωρά το πλάνο της Alpine για το λανσάρισμα τριών ολοκαίνουριων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2026. Πρόκειται για την καυτή εκδοχή του επερχόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5, την διάδοχο της A110, αλλά και ένα crossover υπό την –προσωρινή – κωδική ονομασία GT X-Over.

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό brand, το τελευταίο μοντέλο θα κατασκευάζεται από το 2025, στο εργοστάσιο της Alpine, στην πόλη Διέππη (Dieppe) στην περιοχή της Νορμανδίας. Πρόκειται για μια εξέχουσας σημασίας μονάδα συναρμολόγησης της εταιρείας όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται η A110.

Η Alpine κρατά σιγή ιχθύος σχετικά με τις προδιαγραφές του crossover, αλλά γνωστοποιεί ότι «θα συνδυάσει την ανταγωνιστική τεχνογνωσία της μάρκας και την εμπειρία του ομίλου στα ηλεκτρικά οχήματα, με όλη την αριστεία στα σπορ μοντέλα που διέπει τη μάρκα Alpine».

Advertisement
Advertisement

Ραχοκοκαλιά του GT X-Over θα αποτελεί η πλατφόρμα CMF-EV η οποία εξελιχθηκε από κοινού με τη Nissan και μπορεί να φιλοξενήσει μια πληθώρα τύπων οχημάτων, από sedans μέχρι crossover.

Πρόκειται για μια αρχιτεκτονική η οποία ήδη γνωρίζει μεγάλη δημοτικότητα εντός της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, μιας και χρησιμοποιείται ήδη από το Nissan Ariya και το Megane E-Tech Electric.

Advertisement

Από το Μegane E-Tech Electric θα προέρχεται και το ηλεκτρικό μοτέρ (στον εμπρός άξονα) των 218 PS/300 Nm ροπής, αν και θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή, τετρακίνητη παραλλαγή που θα εξασφαλίζει εκρηκτικές επιδόσεις.

Σε επίπεδο εμφάνισης, δεν πρέπει να περιμένουμε ένα κλασικό crossover, αλλά ένα όχημα που θα παντρεύει δύο κόσμους: Των SUV με τα Grand Tourer.

Advertisement

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Διέππης θα είναι η πρώτη παραγωγική μονάδα της Alpine εντός της Νορμανδίας που θα παράγει ηλεκτρικά προϊόντα.

Επιπροσθέτως, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της παραγωγής του GT X-Over, η μάρκα επισημαίνει ότι το εργοστάσιο θα μετονομαστεί σε Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé

Πριν το GT X-Over, η Alpine θα λανσάρει εντός του 2024 το hot hatch R5 (ισχυρή εκδοχή Renault 5). Όσον αφορά τη διάδοχο της A110, αυτή αναμένεται εντός του 2026.

Advertisement

 «Οι φιλοδοξίες της Alpine πρέπει να παραμείνουν υψηλές. Να κοιτάζει εκεί που προσπαθούν να είναι μόνο οι πιο παθιασμένοι, αυτοί που οδηγούνται από την αναζήτηση της τελειότητας. Αυτό το επίπεδο αριστείας πρέπει να είναι σαν το οξυγόνο για την Alpine», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Luca de Meo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)
Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110
Δοκιμή: Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS EDC7 (+video)