Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To “5άρι” της Renault με τη σφραγίδα της Alpine

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To “5άρι” της Renault με τη σφραγίδα της Alpine

ΝΕΑ

To “5άρι” της Renault με τη σφραγίδα της Alpine

ΝΕΑ

Ακόμα μια οπτική του αναμενόμενου Renault 5 με την υπογραφή της Alpine.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος της Renault και συγκεκριμένα η θυγατρική Alpine έκανε σημαντικές ανακοινώσεις πρόσφατα και μία από αυτές είναι η επανεμφάνιση της γαλλικής εταιρείας που ειδικεύεται στα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα.

Η ιδέα της επιστροφής του Renault 5 με την υπογραφή της Alpine, δεν φαίνεται και τόσο κακή. Μάλιστα, μια (ανεπίσημη) πρόγευση έχουμε ήδη πάρει από το Renault 5 Concept. Το Renault 5 Alpine θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα του γαλλικού ομίλου.

Ναι, δεν σας αναφέραμε ότι θα είναι ηλεκτρικό;
Το Renault 5 Alpine θα φέρει “ηλεκτρική” καρδιά και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου, θα αποφύγουν την συνηθισμένη διάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θέλουν τον ηλεκτροκινητήρα (και την κίνηση) στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, θα παραμείνουν πιστοί στις “ρίζες” του μοντέλου και η κίνηση θα προέρχεται από τους εμπρός τροχούς. Με αυτά τα στοιχεία, οι μηχανικοί υπόσχονται για ένα σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να χρειάζεται περίπου 6 δευτερόλεπτα.

renault-5-alpine-render

Advertisement

Ως προς την εμφάνιση, επίσημες φωτογραφίες δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά το διαδίκτυο οργιάζει, δημιουργώντας ψηφιακές εικόνες για το πώς μπορεί να είναι το 5άρι της Alpine. Χάρη στον Reichel Car Design, μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα μια εκδοχή από αισθητικής πλευράς και μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα άκρως χορταστικό θέαμα.

Renault-5-Prototype

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault 5 Turbo: Επιστρέφει με μοντέρνα τεχνολογία και εμφάνιση που ξαφνιάζει
To Renault 5 στη θέση του Twingo
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech