Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota βάζει τέλος στα μοντέλα GR;

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota βάζει τέλος στα μοντέλα GR;

ΝΕΑ

Η Toyota βάζει τέλος στα μοντέλα GR;

ΝΕΑ

Η Toyota, έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα σειρά σπορ μοντέλων τα οποία βελτίωσαν την εικόνα της και έδωσαν αυτό που πολλοί ανέμεναν για χρόνια. Θα υπάρξει συνέχεια, ωστόσο;

Advertisement
Advertisement

Ας σκεφτούμε για λίγο: GR Supra, GR Yaris και GR Corolla. Τρία οχήματα τα οποία δημιούργησαν μια νέα εταιρική υπόσταση για την Toyota, άλλαξαν την -κατά τα άλλα- συντηρητική (sic) εικόνα της και έδωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον ανταγωνισμό των sports cars και των hot hatches. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το GR86 με το οποίο ξεκίνησαν όλα.

Με το δεδομένο της κατασκευής αυτών των τριών εκδόσεων σπορ επιδόσεων, το λογικό είναι να αναμένουμε να υπάρξει συνέχεια στις δημιουργίες που επιμελούνται οι μηχανικοί τής Toyota σε συνεργασία με αυτούς της Gazoo Racing.

Advertisement
Advertisement

Όμως στην ιαπωνική εταιρεία έχουν άλλα σχέδια. Σε δήλωσή του προς την αυστραλιανή αυτοκινητική ιστοσελίδα «Drive» ο κ. Yasunori Suezawa, επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία GR έκδοσης σε άλλα μοντέλα της εταιρείας. Συνεπώς ας μην ονειρευόμαστε κάποιο… GR RAV4 ή GR Aygo X…

Ωστόσο, ο κ. Suezawa έκανε και μια σιβυλλική αναφορά στον λόγο του η οποία δέχεται διάφορες ερμηνείες. Συγκεκριμένα, είπε ότι θα υπάρξουν περισσότερα «GR Sport» μοντέλα, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

Advertisement

Πιθανόν να αναφέρθηκε σε κάποια εξοπλιστική εκδοχή ή σε έκδοση κάποιου μοντέλου τής Toyota το οποίο να έχει αυξημένη ισχύ, συγκριτικά, αλλά όχι να έχει δεχτεί την τεχνογνωσία τής Gazoo Racing.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Toyota έχει το πιο φανατικό κοινό;
Δοκιμή: Toyota Aygo X
Πόσο κοστίζει η νέα Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα;

 

 

Advertisement