Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR86 1.6 turbo: Αυτό κι αν θα είναι έκπληξη!

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR86 1.6 turbo: Αυτό κι αν θα είναι έκπληξη!

ΝΕΑ

Toyota GR86 1.6 turbo: Αυτό κι αν θα είναι έκπληξη!

ΝΕΑ

Η Toyota δοκιμάζει τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα του GR Yaris, σε μια έκδοση του coupe GT86 και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να το δούμε στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται, ήταν να μην πάρει φόρα η Toyota με τον turbo τρικύλινδρο που είδαμε πρόσφατα στο GR Yaris επί ελληνικού εδάφους.

Η Toyota έχει ετοιμάσει μια έκδοση του coupe της μοντέλου GT86 με τον τρικύλινδρο κινητήρα που μετά το GR Yaris, είδαμε και στην GR Corolla και μάλλον θα είναι με την απόδοση που τον είδαμε στη δεύτερη. Ήτοι, το εντυπωσιακό πισωκίνητο coupe, θα έχει –επιτέλους- 300 ίππους από turbo κινητήρα στη διάθεση του οδηγού του, αφήνοντας υποσχέσεις για πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία. Σε πρώτη φάση, όλοι όσοι θέλουμε να το δούμε αυτό στην παραγωγή, θα πρέπει να… «σταυρώσουμε τα δάχτυλά μας».

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε η Toyota Gazoo Racing Motorsport έχει ήδη κατασκευάσει ένα μικρό αριθμό αγωνιστικών GR86, όχι με το δίλιτρο boxer σύνολο της Subaru αλλά με τον turbo τρικύλινδρο κινητήρα G16E-GTS που χρησιμοποιείται στα GR Yaris και GR Corolla. Τα αυτοκίνητα αυτά, δεν προορίζονται για χρήση δρόμου αλλά είναι μόνο για οδήγηση σε πίστα και συγκεκριμένα, για τους αγώνες Super Taikyu της Ιαπωνίας. Στο πλαίσιο των αγώνων αυτών, η Toyota με τα ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση αυτοκίνητα, θα κάνει μια σειρά από δοκιμές εξέλιξης.

Μάλιστα, από τις προδιαγραφές του κινητήρα, προκύπτει πως ενώ η απόδοση ξεπερνά τους 300 ίππους, η χωρητικότητά του έχει μειωθεί στα 1.400 κ.εκ. Από την Toyota αναφέρεται ξεκάθαρα πως αυτή η έκδοση του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί για δοκιμές, μεταξύ άλλων και συνθετικού καυσίμου με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην παραγωγή του, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε μια έκδοση του μοντέλου με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο κάτω από το εμπρός καπό στο μέλλον να διατίθεται στις αγορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Μπήκαμε στην υπερειδική του ΟΑΚΑ με το Toyota GR Yaris! (+video)
Πόσο κοστίζει η Toyota GR Corolla;
Σοκ! 4.686 έτρεχαν υπερβολικά και 1.245 δεν είχαν δίπλωμα

Advertisement