Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα ηλεκτρικά SUV πωλούνται στην Κίνα;

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα ηλεκτρικά SUV πωλούνται στην Κίνα;

ΝΕΑ

Πόσα ηλεκτρικά SUV πωλούνται στην Κίνα;

ΝΕΑ

Η κινεζική αγορά αυτοκινήτου είναι τεράστια, το ίδιο και η ζήτηση για νέα οχήματα. Αυτό σημαίνει ευκαιρία για τις εταιρείες και μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ιδίως SUV, είναι μεγάλη και στην Κίνα. Αυτό δίνει στις εγχώριες εταιρείες την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δημιουργούν διαρκώς καινούργια αυτοκίνητα, αποσκοπώντας στην αύξηση του κέρδους τους.

Πόσα διαφορετικά αμιγώς ηλεκτρικά SUV διατίθενται στην κινεζική αγορά; Σύμφωνα με στοιχεία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο αριθμός τους ξεπερνά τα 90.

Βάσει των στοιχείων, μόνο τον περασμένο Απρίλιο παρουσιάστηκαν στην ασιατική χώρα περίπου 20 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Κινέζων κατασκευαστών, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε αυτή την κατηγορία οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον Σύνδεσμο Κινέζων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, τα SUV μοντέλα (ανεξαρτήτως τύπου κινητήρα) είναι τα πιο δημοφιλή στην αγορά τής χώρας, καθώς αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων εκεί.

Σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά SUV, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Tesla με το Model Y. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν περισσότερο όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής πώλησής του. Βεβαίως, στην πορεία αυτή αυξήθηκε σχετικά. Στη δεύτερη θέση ήταν η BYD και ακολουθούν οι Aion, Neta, Volkswagen και Nio.

Advertisement

Πάντως, οι αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου προβλέπουν ότι η απότομη αύξηση του αριθμού νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων από τους Κινέζους κατασκευαστές θα δημιουργήσει σχετική πίεση ακόμα και στην εκεί «αχανή» αγορά.

Advertisement

Έτσι, αναμένουν ότι για να εκτονωθεί αυτή θα πρέπει να υπάρξουν εξαγωγές τους σε άλλες αγορές, όπως η ευρωπαϊκή και η αμερικανική. Όμως, αυτό θα έχει ως αντίκτυπο να επηρεαστούν οι πωλήσεις των άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις ηπείρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW στην Κίνα έχει χάσει τη μπάλα με τα μοντέλα της…
Στο στόχαστρο το μεγάλο βάρος των ηλεκτρικών
Η Mercedes-Benz ψηφίζει Κίνα