Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW στην Κίνα έχει χάσει τη μπάλα με τα μοντέλα της…

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η VW στην Κίνα έχει χάσει τη μπάλα με τα μοντέλα της…

ΝΕΑ

Η VW στην Κίνα έχει χάσει τη μπάλα με τα μοντέλα της…

ΝΕΑ

Η Volkswagen, παρουσίασε επίσημα ένα ακόμα SUV σε διαστάσεις… XXL για την κινεζική αγορά με σκοπό να εντυπωσιάσει και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες εκεί.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, μάλλον είναι δύσκολο να εργάζεσαι στο τμήμα δημιουργίας νέων μοντέλων της Volkswagen για την Κίνα… Πολλή δουλειά… Το Tavendor, είναι το νέο SUV μοντέλο της γερμανικής εταιρείας για την εκεί αγορά και δημιουργήθηκε από τη FAW-Volkswagen.

Το καινούργιο όχημα είναι το «αδερφό» μοντέλο του VW Teramont, το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε πάλι με τους Κινέζους, αλλά με τη SAIC αυτή τη φορά… Επιχειρηματικός λαβύρινθος… Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, συνολικά, η Volkswagen έχει 18 SUV στην κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το Tavendor, επίσης βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, αλλά στην εκδοχή της την οποία η Volkswagen χρησιμοποιεί στις ΗΠΑ για τη δημιουργία τού Atlas το οποίο κατασκευάζει και διαθέτει στην εκεί αγορά. Μπερδευτήκατε; Για να το καταλάβουμε, μια απλή προσέγγιση είναι να θεωρήσουμε τα Tavendor, Teramont και Atlas «αδερφά» οχήματα μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Tavendor έχει μήκος 4,94 μέτρα, πλάτος 2,02 μέτρα, του ύψος το φτάνει τα 1,76 μέτρα και το μεταξόνιό του είναι 2,98 μέτρα. Θα διατίθεται μόνο ως πενταθέσιο και όχι και ως επταθέσιο όπως τα άλλα δύο αυτοκίνητα, αλλά έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, συγκριτικά.

Advertisement

Εξωτερικά, το νέο μοντέλο της Volkswagen διακρίνεται από τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, από τη μαύρου χρώματος μάσκα και από το σχετικά ψηλά διαμορφωμένο καπό. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία χρωμίου τόσο στον εμπρός προφυλακτήρα όσο και στις απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Στο εσωτερικό του, στην κονσόλα, υπάρχουν δύο έγχρωμες οθόνες, μία στον πίνακα οργάνων και μία στο κέντρο αυτής, οι οποίες περιβάλλονται από ενιαίο πλαίσιο και κρύσταλλο, παραπέμποντας στο «Virtual Cockpit». Τέλος, το Tavendor θα διατίθεται με τον δίλιτρο TSI κινητήρα σε δύο εκδοχές αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του.

Advertisement

Στην πρώτη, αποδίδει 189 ίππους (η έκδοση ονομάζεται 330 TSI και είναι δικίνητη) και στη δεύτερη 223 ίππους (ονομάζεται 380 TSI και διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης «4MOTION»). Και στις δύο περιπτώσεις, η μετάδοση της ροπής γίνεται μέσω του DSG επτά σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρεις στόχοι της Volkswagen για το άμεσο μέλλον
Κίνα: Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών
Ένα τρελό ατύχημα, που το λες και παρκάρισμα (+video)