Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Tesla Model Y απειλεί την Toyota

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Tesla Model Y απειλεί την Toyota

ΝΕΑ

To Tesla Model Y απειλεί την Toyota

ΝΕΑ

Μπορεί να γίνει αυτό, δηλαδή η Toyota μπορεί να χάσει από την Tesla; Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, είναι εφικτό.

Advertisement
Advertisement

Κάποιος είναι σε θέση να καταλήξει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα βάσει των στοιχείων πωλήσεων της Jato Dynamics. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πέρυσι πουλήθηκαν παγκοσμίως περίπου 79,4 εκατομμύρια καινούργια αυτοκίνητα.

Ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος κατά περίπου 2,0% συγκριτικά με τις αντίστοιχες ταξινομήσεις του 2021 (σημ.: περίπου 80,7 εκατομμύρια καινούργια οχήματα), σύμφωνα με την Jato Dynamics.

Ως εξήγηση για τη μείωση αναφέρεται η έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα ημιαγωγών και άλλων απαραίτητων μερών για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι, η Tesla πούλησε περίπου 747.000 Model Y, αριθμός που κατέταξε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην τρίτη θέση των πωλήσεων με τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα.

Στις πρώτες δύο θέσεις ήταν δύο αυτοκίνητα της Toyota, το RAV4, με περίπου 1.016.000 μονάδες και η Corolla με περίπου 992.000 μονάδες, αντιστοίχως. Βάσει των στοιχείων τής Jato Dynamics, τα δύο ιαπωνικά οχήματα είχαν μείωση κατά 10% έκαστο στις συνολικές πωλήσεις τους παγκοσμίως, συγκριτικά με αυτές του 2021.

Advertisement

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων από το 2022 αποδεικνύει ότι οι πωλήσεις κινεζικών καινούργιων αυτοκινήτων στο εξωτερικό έφτασαν στα περίπου 1,5 εκατομμύρια οχήματα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 48% συγκριτικά με αυτές του 2021.

Τέλος, αναφορικά με την κατηγορία στην οποία ανήκαν τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν την περυσινή χρονιά σε όλο τον κόσμο ήταν η SUV. Όπως ανακοινώθηκε, πουλήθηκαν 32,8 εκατομμύρια οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 41,3% των συνολικών ετήσιων του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Επιμένουν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε Tesla
Πως θα κερδίσει (χρήματα) η Toyota από τα ηλεκτρικά της
Κόβει την ανάσα το νέο Track Package του Tesla Model S Plaid (+video)