Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)

ΝΕΑ

To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)

ΝΕΑ

Η Tesla, δεν ανακοινώνει πολλά στοιχεία για τα μοντέλα της ούτε για τις δοκιμές ασφάλειας που κάνει γι’ αυτά. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι του αυτοκινητικού Τύπου κάνουν τη δουλειά τους.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές διαβάζουμε για ατυχήματα ή δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται μοντέλα τής Tesla, κυρίως εξαιτίας δυσλειτουργίας ή κακής χρήσης του συστήματος «Autopilot». Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε αυτό, καθώς και στην εικόνα των αυτοκινήτων της, και περνά σε δεύτερη μοίρα η επιμέρους ουσιαστική αξιολόγησή τους.

Οι συνάδελφοι του Teknikens Värld πραγματοποίησαν τη δοκιμή αποφυγής ταράνδου στο Model 3 για να διαπιστώσουν την ικανότητά του στην άμεση αλλαγή πορείας. Ποιο είναι το συγκεκριμένο μέσο; Αυτό το οποίο έκανε γνωστό παγκοσμίως το «τεστ ταράνδου».

Ήταν 21 Οκτωβρίου του 1997 όταν οι τότε συνάδελφοι προσπάθησαν να κάνουν τη συγκεκριμένη δοκιμή στη Mercedes-Benz A-Class πρώτης γενιάς. Το περιοδικό Teknikens Värld ήταν γνωστό στη Σουηδία αλλά έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο μετά από αυτή.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που δημοσίευσε τα αποτελέσματα, τόσο η γερμανική εταιρεία όσο και η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία θα άλλαζαν για πάντα το πρωτόκολλο εξέλιξης των νέων μοντέλων τους, όπως και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που θα περιλαμβάνονταν στον εξοπλισμό τους.

Αυτή τη φορά επέλεξαν για αξιολόγηση το Model 3 Standard Range Plus το οποίο είναι πισωκίνητο και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 283 ίππους. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής το αυτοκίνητο τα κατάφερε αποτελεσματικά, τόσο με ταχύτητα εισόδου τα 72 χλμ./ώρα όσο και με 76 χλμ./ώρα, παρά τα τουλάχιστον 1.830 κιλά που ζυγίζει.

Advertisement

Ο συνάδελφος σχολίασε σχετικά: «Ακόμα και με 76 χλμ./ώρα η ισορροπία τού αυτοκινήτου παραμένει πολύ καλή. Το βασικό είναι ότι το σύστημα ESP καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να χάσουν την πρόσφυσή τους οι πίσω τροχοί για λίγο, ώστε να επιτρέψει στο αυτοκίνητο να πραγματοποιήσει τον ελιγμό. Το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά και το αποτέλεσμα είναι να ακολουθεί το όχημα την πορεία που επιλέγει ο οδηγός».

Advertisement

Στο βίντεο, μπορούμε να δούμε τις προσπάθειες των συναδέλφων αλλά και τον τρόπο που αντιδρά το συγκεκριμένο μοντέλο της Tesla στη συγκεκριμένη δοκιμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φέρε πίσω το Tesla, είναι δικό μου! (+video)
Δείτε το Tesla των 1.035 ίππων να «τελικιάζει» για πλάκα (+video)
Δείτε την εντυπωσιακή τετραδιεύθυνση του Tesla Cybertruck (+video)