Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα χέρια της Skoda οι νέοι κινητήρες του ομίλου Volkswagen

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα χέρια της Skoda οι νέοι κινητήρες του ομίλου Volkswagen

ΝΕΑ

Στα χέρια της Skoda οι νέοι κινητήρες του ομίλου Volkswagen

ΝΕΑ

Η Skoda αναλαμβάνει να εξελίξει την επόμενη γενιά κινητήρων του Ομίλου VW.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση της Volkswagen με την Skoda είναι σε όλους γνωστή καθώς οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά εδώ και πολλές δεκαετίες. Η Skoda χρησιμοποιεί σε πολλές περιπτώσεις τις πλατφόρμες της Volkswagen για να δημιουργήσει την γκάμα των μοντέλων της, ενώ και στους κινητήρες η τσεχική φίρμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κολοσσιαίο κατασκευαστή.

Ένας από τους πιο δημοφιλής κινητήρες που έχει αναλάβει τα τελευταία δέκα χρόνια να κατασκευάζει η Skoda για λογαριασμό της Volkwagen είναι ο EA211. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο 1.0 λίτρου ο οποίος κατασκευάζεται από το 2012 στο εργοστάσιο της Μλάντα Μπόλεσλαβ και έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

Στην οικογένεια των EA211 συναντάμε επίσης κινητήρες 1.0, 1.2, 1.4, 1.5 και 1.6 λίτρων σε διάταξη τριών και τεσσάρων κυλίνδρων. Οι τεχνολογίες τροφοδοσίας είναι είτε η MPI, είτε η TSI με ατμοσφαιρικό ή υπετροφοδοτούμενο τρόπο, ενώ υπάρχει συμβατότητα σε ήπια υβριδική και Plug-In υβριδική τεχνολογία. Όλα τα παραπάνω πλέον περνάνε στα χέρια της Skoda η οποία αναλαμβάνει να εξελίξει την επόμενη γενιά της συγκεκριμένης οικογένειας κινητήρων.

Βασικός πυλώνας της εξέλιξης θα είναι η αξιοπιστία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην χαμηλόστροφη λειτουργία και την αύξηση της δύναμης. Η οικογένεια κινητήρων EA211 που έχει σχεδιαστεί από την τσεχική μάρκα έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 50 μοντέλα και στην επόμενη γενιά της θα είναι συμβατή με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro7.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμο το νέο Skoda Superb (+video)
Πρώτα teaser για τα νέα Skoda Kodiaq και Superb
Νέα οικονομικότερη έκδοση για το Skoda Enyaq

Advertisement