Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι η αιτία για την Aston Martin DBX707 AMR23;

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι η αιτία για την Aston Martin DBX707 AMR23;

ΝΕΑ

Ποιος είναι η αιτία για την Aston Martin DBX707 AMR23;

ΝΕΑ

Η Aston Martin δημιούργησε μια νέα, ειδική έκδοση της DBX707 η οποία έχει την ονομασία AMR23. Αν σας θυμίζει κάτι αυτή, έτσι ονομάζεται το εφετινό μονοθέσιο της ομάδας της στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Εάν θα θέλαμε να δούμε γιατί τα στελέχη της Aston Martin αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη, καινούργια, ειδική έκδοση της DBX707 θα πρέπει να στραφούμε στην ως τώρα πορεία τής Aston Martin Aramco Mercedes, της αγωνιστικής ομάδας της στην Formula 1.

Οι πιλότοι τής έχουν καταφέρει να κάνουν τη βρετανική ομάδα μία από τις πρωταγωνίστριες, εφέτος. Ιδίως ο Φερνάντο Αλόνσο, δείχνει να είναι ανταγωνιστικός και έχει ανέβει στο βάθρο στα τέσσερα από τα πέντε Grand Prix που έχουν γίνει ως τώρα (σημ.: μέχρι και αυτό του Μαϊάμι).

Εκτός από το ταλέντο του Ισπανού, ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας διαδραματίζει και το AMR23, όπως ονομάζεται το μονοθέσιο. Για να τιμήσουν την επιτυχία της ομάδας, οι άνθρωποι της Aston Martin δημιούργησαν την DBX707 AMR23, μια συλλεκτική έκδοση του SUV μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμά της είναι βαμμένο στο πράσινο χρώμα που ονομάζεται «Podium Green», το ίδιο και το κάλυμμα των δαγκανών στο σύστημα πέδησης. Στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και των μαρσπιέ υπάρχει κίτρινη λωρίδα σαν αυτή που βλέπουμε και στα μονοθέσια της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1. Επίσης, στο εμπορικό έμβλημα της Aston Martin υπάρχει η επιγραφή «Q by Aston Martin».

Στο εσωτερικό τής DBX707 AMR23 έχουν τοποθετηθεί τμήματα από ανθρακονήματα, οι ραφές στα καθίσματα, στο ταμπλό και στις πόρτες είναι κίτρινου χρώματος, όπως και το έμβλημα της Aston Martin στα προσκέφαλα.

Advertisement

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση στην απόδοση του κινητήρα συγκριτικά με την DBX707. Θυμίζουμε ότι σε αυτή ο τετράλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος V8 αποδίδει 707 ίππους/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 900 Nm/2.000-4.500 σ.α.λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin: Κοντά σε συμφωνία με Honda;
Ο Τσιτσιπάς βολτάρει με σούπερ αυτοκίνητο
Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;

Advertisement