Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το γιαπωνέζικο σπίτι της Aston Martin!

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το γιαπωνέζικο σπίτι της Aston Martin!

ΝΕΑ

Το γιαπωνέζικο σπίτι της Aston Martin!

ΝΕΑ

H Aston Martin έχει αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο στην ιαπωνική αγορά αυτοκινήτων και τα στελέχη της αποφάσισαν να κάνουν κάτι που να ξεφεύγει από την τυπική εικόνα των εγκαταστάσεων μιας έκθεσης των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Για να το επιτύχουν αποφασίστηκε να δημιουργήσουν έναν χώρο οποίος να είναι χρηστικός, κατοικήσιμος και σύγχρονος. Να απηχεί την εγχώρια κουλτούρα αλλά και να ικανοποιεί τη σπορ και πολυτελή εικόνα των αυτοκινήτων τής Aston Martin.

Έτσι, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας συνεργάστηκαν με τη Vibroa, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών θυρωρείου, για τη δημιουργία τού No. 001 Minami Aoyama. Δεν πρόκειται για κάποιο «εξωτικό» μοντέλο αποκλειστικά για κάποιον πελάτη τής Aston Martin αλλά για μια τετραώροφη πολυτελή κατοικία.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη οικία κατασκευάστηκε στην περιοχή Minami Aoyama, μία από τις πιο διακεκριμένες τού Τόκιο, και στην οδό Omotesando, η οποία είναι από τις πιο ακριβές της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Εκεί διαμένουν πολλοί οικονομικώς ευκατάστατοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της ανώτερης κοινωνικής τάξης της χώρας, ενώ υπάρχουν πολλές μοντέρνες και εντυπωσιακές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα.

O κ. Marek Reichman, επικεφαλής Δημιουργικού τής Aston Martin, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύει «την αλληλεπίδραση μεταξύ τής αυτοκινητοβιομηχανίας και του υπόλοιπου σχεδιαστικού κόσμου». Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η επιρροή τής κουλτούρας του Τόκιου, με την εκπληκτική ιστορία και το στυλ, κατέχει σημαντική θέση στο σχεδιαστικό τμήμα μας.

Advertisement

»Βλέπω ότι η μόδα, η αρχιτεκτονική ακόμα και οι γαστρονομικές προτιμήσεις λαμβάνονται υπόψιν από τα μέλη αυτού όταν εκτελούν την εργασία τους. Η παρουσία όλων αυτών των στοιχείων είναι αισθητή στην πρακτική που εφαρμόζουμε. Σκεφτήκαμε ότι θα ανταποδίδαμε τη χάρη μέσω της πρώτης μας υπερπολυτελούς συνεργασίας στην Ασία».

Advertisement

Η συγκεκριμένη κατοικία είναι τετραώροφη και σχεδιασμένη με απλές και καθαρές γραμμές και ανοιχτούς χώρους που επιτρέπουν στους ενοίκους της να απολαμβάνουν το περιβάλλον απρόσκοπτα. Διαθέτει ένα γκαράζ για δύο αυτοκίνητα το οποίο βρίσκεται στο επίπεδο τού εδάφους στο οποίο η μία πλευρά του είναι γυάλινη για να υπάρχει άμεση ορατότητα προς αυτό από το εσωτερικό τού σπιτιού.

Εκπρόσωπος της Aston Martin δεν αποκάλυψε την τιμή τού σπιτιού αλλά είπε ότι έχει πουληθεί ήδη. Η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει να κάνει το ίδιο και στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι, αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατριχίλα: Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro στην πίστα (+video)
Η superbike της Aston Martin δεν έχει αντίπαλο (+video)
Ο Lance Stroll πίσω από το τιμόνι της Aston Martin Vantage (video)