Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin: Κοντά σε συμφωνία με Honda;

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Κοντά σε συμφωνία με Honda;

FORMULA 1

Aston Martin: Κοντά σε συμφωνία με Honda;

FORMULA 1

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την ομάδα των Στρολ να είναι κοντά σε συμφωνία με την Honda για τις μονάδες ισχύος του 2026.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό μία συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών θα είχε νόημα. Ιδιαίτερα μετά την υπογραφή από τους Ιάπωνες των κανονισμών PU για το 2026.

Η Honda βρίσκεται στο σπορ από το 2015, όταν και έκανε την επιστροφή της με την McLaren. Δυστυχώς για την βρετανική ομάδα, η σύμπραξη δεν είχε καλή εξέλιξη. Η Honda ήταν πίσω στον τομέα της εξέλιξης, υστερώντας τόσο σε επιδόσεις όσο και σε αξιοπιστία έναντι των άλλων PU. Έτσι οι δρόμοι των δύο μεγάλων ονομάτων του χώρου είχαν χωρίσει μετά το τέλος του 2017.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρία βρήκε… καταφύγιο στο στρατόπεδο της Red Bull, προμηθεύοντας με τις PU της την Toro Rosso το 2018 και την Red Bull από το 2019. Αυτή η συνεργασία είχε μεγάλη επιτυχία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου οδηγών από τον Μαξ Φερστάπεν το 2021.

Έως τότε, όμως, η Honda είχε ήδη αποφασίσει την αποχώρησή της από το σπορ. Ωστόσο συμφώνησε με την Red Bull για την αδιάκοπη παροχή PU μέχρι και το 2025. Με την αυστριακή ομάδα να έχει συμφωνήσει με την Ford από το 2026 και μετά -αν και επί της ουσίας οι PU θα είναι RB Powertrains- η Honda βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό σε αναζήτηση νέου συνεργάτη.

Ο πρώτος λόγος στον Στρολ

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιάπωνες βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις των McLaren και Williams. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, είναι η Aston Martin εκείνη η οποία προηγείται στην κούρσα για την εξασφάλιση των PU Honda από το 2026.

Advertisement

Οι λόγοι για την εξέλιξη αυτή είναι δύο. Αρχικά είναι δεδομένη η θέληση του Λόρενς Στρολ να επενδύσει στην ομάδα του. Οι νέες εγκαταστάσεις της Aston Martin στο Silverstone θα είναι έτοιμες σε λίγες εβδομάδες. Και ο Καναδός κροίσος δεν θα σταματήσει εκεί.

Ο Στρολ έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να ξοδέψει για να προσελκύσει και έμπειρο τεχνικό προσωπικό. Η προσχώρηση του Νταν Φάλοους στην ομάδα αλλά και η αγωνιστική της άνοδος του 2023 το αποδεικνύουν.

Advertisement

Το επόμενο βήμα για τον Στρολ θα είναι η εξασφάλιση αποκλειστικής συνεργασίας με μία κατασκευάστρια μονάδων ισχύος. Και η Honda ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια της Aston Martin. Εξάλλου στην ομάδα βρίσκεται και ο Μάρτιν Γουίτμαρς, ο άνθρωπος ο οποίος είχε κάνει την συμφωνία ανάμεσα σε McLaren και Honda πίσω στο 2014.

Υπάρχει φυσικά και το θέμα του Αλόνσο. Ο Ισπανός οδηγούσε για την McLaren την περίοδο 2015-2017 και δεν είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την Honda. Εντούτοις το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Ισπανός να μην βρίσκεται άλλο στην ενεργό δράση το 2026. Κατά συνέπεια τίποτα δεν φαίνεται να σταματάει μία σύμπραξη η οποία πιθανώς να θέσει νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μαϊάμι: Ασταμάτητος!
Ferrari: Είναι η εξέλιξη της SF-23 χαμένη υπόθεση;
Aston Martin: Με Honda από το 2026;