Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη

FORMULA 1

Alonso: Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso έχει κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στη φετινή του σεζόν με την Aston Martin AMR23. Όμως, ο Ισπανός δεν θεωρεί τίποτε ως δεδομένο ακόμη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή, η μάχη για την δεύτερη θέση στους κατασκευαστές ανάμεσα σε Aston Martin, Mercedes και Ferrari θα κρατήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Δύο είναι οι παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν την τελική της έκβαση. Οι αναβαθμίσεις των μονοθέσιων και ο ρυθμός κατατακτήριων. «Σε ρυθμό αγώνα είμαστε όλοι κοντά» δήλωσε ο Ισπανός. «Έτσι, οι κατατακτήριες δοκιμές αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Όπως και το ποια ομάδα θα μπορέσει να εξελίξει καλύτερα το μονοθέσιο της» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Ο Alonso και η Aston Martin έχουν κατακτήσει τρία podium σε ισάριθμους αγώνες μέχρι στιγμής. Ήταν μία δραματική βελτίωση στα αποτελέσματα της ομάδας των Stroll σε σχέση με πέρσι. Η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο grid.

Όμως ο Alonso κρατάει ακόμη χαμηλούς τόνους.  «Οι πρώτοι τρεις αγώνες ήταν εκτός Ευρώπης. Και αυτό πάντα μπορεί να ξεγελάσει. Οι ομάδες δεν φέρνουν αναβαθμίσεις συνήθως στην αρχή της σεζόν. Όμως από εδώ και πέρα ξεκινάει ο πραγματικός πόλεμος της εξέλιξης» υπογράμμισε ο Fernando.

Advertisement

Τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari ετοιμάζουν το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεών τους για το GP της Εμίλια-Ρομάνια στο τέλος Μαΐου. Αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση για την Aston Martin. Η σχεδιαστική ομάδα του Dan Fallows τα έχει καταφέρει περίφημα μέχρι στιγμής. Θα μπορέσει, όμως, να ακολουθήσει τον ρυθμό εξέλιξης των πιο έμπειρων ομάδων;

Ο Alonso, πάντως, παραμένει ρεαλιστής.  «Είμαστε ψηλότερα από εκεί που περιμέναμε. Ακόμη και εάν χάσουμε σε εξέλιξη πιστεύω ότι η χρονιά θα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα κακά παιδιά της F1 που αρέσουν στις γυναίκες
Γιατί ο Leclerc σκέφτεται να μετακομίσει;
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull