Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;

ΝΕΑ

Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;

ΝΕΑ

Η Aston Martin Valkyrie είναι ένα ακραίο Supercar το οποίο απασχόλησε ακόμα και τις δυνάμεις του στρατού.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι της Aston Martin παρουσίασαν στους ανθρώπους του ειδικού Τύπου την εκρηκτική Valkyrie ιστορίες και μύθοι για την κατασκευή του αυτοκινήτου έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο. Το κορυφαίο supercar με τις εξωπραγματικές επιδόσεις και τους 1.160 ίππους έχει κατασκευαστεί για να σπάει κάθε ρεκόρ σε όλες τις πίστες και όσοι το οδήγησαν εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά των Βρετανών.

Ο μύθος του αυτοκινήτου έχει πολλές ιστορίες που το περιβάλουν όπως για παράδειγμα ότι η βάση για την πινακίδα είναι σχεδιασμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Formula 1 ή ότι πήρε έναν χρόνο στους μηχανικούς της Aston Martin να σχεδιάσουν τους… υαλοκαθαριστήρες.

Advertisement
Advertisement

Ίσως όμως η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της Valkyrie είναι η αναστάτωση του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας. Για την κατασκευή της Valkyrie η Aston Martin χρησιμοποίησε μεγάλες ποσότητες τιτανίου το οποίο και παράγγειλε από διάφορους προμηθευτές της χώρας. Οι μεγάλες παραγγελίες ενεργοποίησαν τον μηχανισμό ασφάλειας του στρατού της χώρας και το Υπουργείο Άμυνας άμεσα ήρθε σε επαφή με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι αρχές θορυβήθηκαν ιδιαίτερα και θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει καθώς η τελευταία φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη παραγγελία σε τιτάνιο ήταν όταν κατασκευάστηκε το μαχητικό αεροπλάνο SR-72 Blackbird της Lockheed. Τελικά δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το μυστήριο λύθηκε. Ευτυχώς πάντως που θα κατασκευαστούν μόλις 260 συνολικά Valkyrie γιατί αν έβγαινε σε κανονική παραγωγή θα είχαμε πρόβλημα παγκόσμιας έλλειψης τιτανίου.

Advertisement

Βίντεο της εκρηκτικής Valkyrie.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin: Κρατάει χαμηλούς τόνους ενόψει Μπαχρέιν
H Aston Martin DBX707 είναι για φέτος το Medical Car της F1
Η νέα Aston Martin DB11 εξελίσσεται γρήγορα!