Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Κάρλος Ταβάρες «τίναξε την μπάνκα»!

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Κάρλος Ταβάρες «τίναξε την μπάνκα»!

ΝΕΑ

O Κάρλος Ταβάρες «τίναξε την μπάνκα»!

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε το ποσό των οικονομικών απολαβών του Κάρλος Ταβάρες, για το 2023. Καλύτερα να καθίσετε…

Advertisement
Advertisement

Για τις εταιρείες, η αρχή του έτους είναι η περίοδος αποτίμησης της προηγουμένης χρονιάς, της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων και των πωλήσεών τους.

Επίσης, είναι και η εποχή όπου μαθαίνουμε και τα ποσά που έλαβαν τα κορυφαία στελέχη τους. Βλέπετε, με κάποιον τρόπο πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους εξ αυτών.

Advertisement
Advertisement

Ο Κάρλος Ταβάρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, δημοσίευσε τις απολαβές του για το 2023. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέρυσι έλαβε συνολικά 36.490.000 ευρώ. Και ολογράφως παρακαλώ, για να μην σχηματίσουμε λάθος εντύπωση: Τριάντα έξι εκατομμύρια τετρακόσιες ενενήντα χιλιάδες ευρώ…

Ο «μισθός» του ήταν κατά 56% μεγαλύτερος από αυτόν του 2022, σύμφωνα με την Stellantis. Πρόπερσι, είχε πάρει 23.460.000 ευρώ.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το 2023 ο Ταβάρες εισέπραξε 23.470.000 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, όπως και 10.000.000 ευρώ ως μπόνους για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί αναφορικά με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης εντός του Ομίλου και του μετασχηματισμού σε μια εταιρεία που θα κατασκευάζει αποκλειστικώς αμιγώς ηλεκτροκίνητα καινούργια οχήματα ως το 2035.

Εάν συνεχίζετε να διαβάζετε το παρόν και -βρίζοντάς μας- δεν έχετε στραφεί στην επόμενη είδηση, ας αναφέρουμε ακόμα ένα στοιχείο που ανακοίνωσε η Stellantis. Την προηγούμενη χρονιά, ο μέσος όρος του ετήσιου μισθού των εργαζομένων σε αυτή ήταν 70.404 ευρώ.

Advertisement

Συγκριτικά με τον μέσο όρο του 2022, οι απολαβές τους αυξήθηκαν κατά 9,4% (από 64.328 ευρώ). Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των απολαβών του Κάρλος Ταβάρες και αυτών των υπαλλήλων, τότε ο Πορτογάλος έλαβε 518 φορές παραπάνω τον μέσο μισθό αυτών…

Σύμφωνα με τη Stellantis, πέρυσι  ο αριθμός των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο ήταν 258.000, μειωμένος κατά 5,2% σε σχέση με αυτόν του 2022. Στη Βόρεια Αμερική, για τον Όμιλο εργάζονταν 81.341 άτομα, όταν πρόπερσι ήταν 88.835.

Advertisement

Προς το παρόν γνωρίζουμε το ποσό του Ταβάρες καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία πέραν του Ατλαντικού Ωκεανού, δηλαδή για τους ομολόγους του στην General Motors και τη Ford.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο κλάδος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετώπισε πολύμηνες απεργίες των εργαζομένων με σκοπό τη διασφάλιση των θέσεων τους και τη βελτίωση των αμοιβών τους. Πιθανόν να μην ανακοινωθούν ή να γνωστοποιηθούν μικρότερα ποσά απ’ ό,τι στην πραγματικότητα, για να μην προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

Για την ιστορία, αλλά και τη σύγκριση, το 2022 η Μέρι Μπάρα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM, είχε λάβει συνολικά 29.000.000 δολάρια. Αντίστοιχα, ο Τζιμ Φάρλεϊ, o Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, είχε λάβει περίπου 21.000.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τραγωδία με νεκρό εργάτη σε εργοστάσιο της Stellantis
Η Stellantis θέλει να… ρευστοποιήσει το υδρογόνο!
Η Ιταλία θα επενδύσει στη Stellantis;