Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Αν δεν ενωθούμε κινδυνεύουμε από τους Κινέζους

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Αν δεν ενωθούμε κινδυνεύουμε από τους Κινέζους

ΝΕΑ

Ford: Αν δεν ενωθούμε κινδυνεύουμε από τους Κινέζους

ΝΕΑ

Αυτό που μοιάζει αναπόφευκτο, η επικράτηση δηλαδή των Κινέζων, τρομάζει τα στελέχη των παραδοσιακών εταιριών με την Ford να χτυπάει το καμπανάκι των απαραίτητων συνεργασιών.

Advertisement
Advertisement

Η Ford γνωρίζει πολύ καλά τη μεγάλη απειλή από την αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Αναγνωρίζοντας τον πιθανό αντίκτυπο της εισόδου των κινεζικών ηλεκτρικών σε επιθετικές τιμές στην αγορά των ΗΠΑ, η Ford θεωρεί ότι πρόκειται για μια “κολοσσιαία” πρόκληση που απαιτεί άμεση προσοχή.

Ο Marin Gjaja, από το τμήμα EV της Ford, αναγνωρίζει ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες προηγούνται στην τεχνολογία των ηλεκτρικών και αναμένει την ενδεχόμενη είσοδό τους στην αμερικανική αγορά παρά τους υφιστάμενους δασμούς.

Advertisement
Advertisement

Για να παραμείνει ανταγωνιστική, η Ford έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα μηχανικών που έχει αναλάβει να σχεδιάσει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους που θα ανταγωνίζεται προσφορές όπως το BYD Seagull των 11.000 δολαρίων.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Jim Farley τονίζει τη σημασία της συνεργασίας με άλλες δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση του κόστους κατασκευής, ιδίως για κρίσιμα εξαρτήματα όπως οι μπαταρίες.

Με τη συνεργασία με άλλους παραδοσιακούς κατασκευαστές, η Ford στοχεύει στην αξιοποίηση ενός διευρυμένου κοινού και στη διερεύνηση κοινών τεχνολογιών μπαταριών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Advertisement

Το άνοιγμα του Farley στις συμμαχίες αντανακλά τη στρατηγική προσέγγιση της Ford για την αντιμετώπιση του εξελισσόμενου τοπίου στην αυτοκίνηση.

Σε μια αγορά που επηρεάζεται όλο και περισσότερο από τα κινεζικά ηλεκτρικά, η συνεργασία αποτελεί ευκαιρία για τους δυτικούς κατασκευαστές να ενισχύσουν τις θέσεις τους και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford θα μειώσει τους εργαζόμενούς της στη Γερμανία
Τα ηλεκτρικά Ford θα έχουν δυνατότητες gaming!
Η νέα Ford Mustang Mach-E έκανε δίαιτα με γιαούρτι!