Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στοπ στους μεθυσμένους οδηγούς από την General Motors

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στοπ στους μεθυσμένους οδηγούς από την General Motors

ΝΕΑ

Στοπ στους μεθυσμένους οδηγούς από την General Motors

ΝΕΑ

Η Μέρι Μπάρα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, ανακοίνωσε ένα νέο μέτρο το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων εξαιτίας μέθης του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Το φαινόμενο είναι σύνηθες και παγκόσμιο. Η μέθη είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες ο οποίος ευθύνεται για τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Οι προσπάθειες των Αρχών να το περιορίσουν, μέσω αλκοτέστ, δεν είναι επαρκείς καθώς είναι αδύνατον να ελέγχονται πάντα όλοι οι οδηγοί. Φυσικά, λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να μην πιούν πριν οδηγήσουν.

Οι περισσότεροι προτάσσουν τον… «υπεράνθρωπο» και θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους αφού έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Advertisement
Advertisement

Στην προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο προσπαθούν να εμπλακούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, προσπαθώντας να τηρούν και τη σχετική νομοθεσία.

Κατά καιρούς, ανακοινώνεται η διαδικασία εξέλιξης σχετικών τεχνολογικών λύσεων που θα αποτρέπουν ή θα εμποδίζουν την οδήγηση από κάποιον ο οποίος έχει ξεπεράσει το όριο της θεσμοθετημένης ποσότητας αλκοόλ στον οργανισμό του.

Advertisement

Πρόσφατα, η Μέρι Μπάρα, (Mary Barra) Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός κολοσσός εξελίσσει ένα νέο σύστημα το οποίο θα «οσμίζεται» το αλκοόλ από την ανάσα του οδηγού.

Σε ομιλία της σε σχετική εκδήλωση η οποία έγινε στη Γουάσινγκτον, το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας δήλωσε ότι πρόκειται να το εφαρμόσει στα καινούργια επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα της όταν θα είναι έτοιμο.

Advertisement

Όπως είπε, εάν αυτό καταγράψει ότι ο οδηγός έχει ξεπεράσει το όριο δεν θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αρχίσει να κινείται και θα παραμένει στο μέρος που είναι σταθμευμένο.

Η ανακοίνωσή της έγινε έπειτα από την προτροπή των ανθρώπων του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ («NHTSA») προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ να εξελίξουν συστήματα και να τα ενσωματώσουν στα νέα αυτοκίνητά τους, ώστε να μην επιτρέπουν την οδήγηση από μεθυσμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GM: Εγγράφηκε ως κατασκευάστρια PU από το 2028
Απίστευτο το πως η GM υποτίμησε την Tesla (+video)
Τρομάζει το ποσοστό των οδηγών που κάνει χρήση ναρκωτικών…

Advertisement