ΝΕΑ

Τραγωδία με νεκρό εργάτη σε εργοστάσιο της Stellantis

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τραγωδία με νεκρό εργάτη σε εργοστάσιο της Stellantis

ΝΕΑ

Τραγωδία με νεκρό εργάτη σε εργοστάσιο της Stellantis

ΝΕΑ

Το περιστατικό συνέβη στην Ιταλία, όταν ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από μηχανήματα, ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης.

Advertisement
Advertisement

Ένας 52χρονος εργάτης σκοτώθηκε σε ατύχημα σε εργοστάσιο της Stellantis στη νότια Ιταλία, με τα συνδικάτα μεταλλουργών να καλούν σε άμεση απεργία στις εγκαταστάσεις, καταγγέλλοντας ελλιπή μέτρα προστασίας.

Το θύμα, εργάτης συντήρησης σε εργολάβο στο εργοστάσιο κινητήρων Pratola Serra, έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης (22/2), ενώ εκτελούσε εργασίες σε ένα μηχάνημα, δήλωσε εκπρόσωπος της Stellantis, επιβεβαιώνοντας την είδηση, που αρχικά ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«H Stellantisς εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος. «Η εταιρεία… συνεργάζεται ενεργά με τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία, που διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος», πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement

Ο εργάτης καταπλακώθηκε από τα μηχανήματα, είπε συνδικαλιστική πηγή. Τα συνδικάτα FIM, FIOM, UILM, Fismic και UGLM δήλωσαν ότι κήρυξαν απεργία στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην επαρχία του Αβελίνο, για όλη την ημέρα.

Το δυστύχημα πυροδότησε αντιδράσεις, σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας στους χώρους εργασίας στην Ιταλία.

Το θέμα έγινε ξανά πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, όταν πέντε εργάτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά από κατάρρευση πλάκας σε εργοτάξιο για σούπερ μάρκετ στη Φλωρεντία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα
Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία