Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus: Πυρετώδεις ετοιμασίες για το πρώτο της SUV (+video)

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus: Πυρετώδεις ετοιμασίες για το πρώτο της SUV (+video)

ΝΕΑ

Lotus: Πυρετώδεις ετοιμασίες για το πρώτο της SUV (+video)

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την ηλεκτρική της επίθεση, με αφετηρία το πρώτο SUV στην πολυετή ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι μηχανές της Lotus, με φόντο το λανσάρισμα τεσσάρων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, έως και το τέλος της επόμενης πενταετίας.

Το πρώτο εξ αυτών (2022), μάλιστα, θα προκαλέσει… θόρυβο δεδομένου ότι θα αποτελεί το πρώτο SUV του βρετανικού brand. Υπό την –προσωρινή- ονομασία Type 132 το SUV πρωταγωνιστεί σε ένα μικρής διάρκειας βίντεο της Lotus, η οποία μας προσφέρει μια πολύ μικρή πρώτη γεύση για όσα ακολουθήσουν.

Ειδικότερα, γινόμαστε μάρτυρες μιας εντυπωσιακής μάσκας στο μπροστινό μέρος με ενεργές περσίδες που ανοιγοκλείνουν αυτόματα. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για ένα «αυθεντικό σύστημα διαχείρισης του αέρα» με διττή λειτουργία: Tην ψύξη και τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η έκδοση παραγωγής της Type 132 θα προσφέρεται σε δύο τετρακίνητες παραλλαγές: Η πρώτη θα αποδίδει κοντά στα 600 άλογα, με την έτερη να παράγει έως και 750 PS. Η ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών θα κυμαίνεται μεταξύ 92-120 kWh, η αυτονομία θα φτάνει τα 580 χλμ. και θα ενσωματώνεται ηλεκτρικό σύστημα 800V, επιτρέποντας ταχυφόρτιση.

Οι φίλοι των επιδόσεων δεν θα έχουν παράπονα από το SUV, καθώς, σύμφωνα με τη Lotus, η ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί λιγότερα από 3,0 δλ.

Advertisement

Η Type 132 θα κατασκευαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της μάρκας στην πόλη Wuhan της Κίνας, όπου θα επενδυθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με την παραγωγική δυναμικότητα να αγγίζει τα 150.000 αυτοκίνητα ετησίως, 15 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι μπορεί να παράγει η γραμμή συναρμολόγησης στο Norfolk της Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2026 αναμένεται και η διάδοχος της Lotus Elise, η οποία φέρει την κωδική ονομασία Type 135 και θα εξελιχθεί από κοινού με την Alpine.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lotus Elise Sport 240 Final Edition
Οι Lotus Emira & Evija στο Goodwood (video)
Η Lotus Type 62-2 είναι ένα αριστούργημα της Radford με 609 ίππους

 

Advertisement