Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ινδία: Στα σχοινιά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Renault-Nissan

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ινδία: Στα σχοινιά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Renault-Nissan

ΝΕΑ

Ινδία: Στα σχοινιά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Renault-Nissan

ΝΕΑ

Να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου ζητούν οι εργαζόμενοι εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας –  Την απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτεί το τοπικό δικαστήριο.

Advertisement
Advertisement

Τη θέσπιση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εδρεύουν στη νότια πολιτεία της Ινδίας, Ταμίλ Ναντού, απαίτησε τοπικό δικαστήριο, την περασμένη Τρίτη, 8 Ιουνίου. Αφορμή στάθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων, που εναντιώνονταν στη μη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών.

Ειδικότερα, το δικαστήριο ανέθεσε στους αξιωματούχους βιομηχανικής ασφάλειας να πραγματοποιούν επισκέψεις στις μονάδες και να καταρτίσουν ένα ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Το σκεπτικό της απόφασης είναι να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας, εν μέσω του δεύτερου καταστροφικού κύματος πανδημίας που σαρώνει τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι της Renault-Nissan είχαν κάνει έκκληση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μαντράς ώστε ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου. Όπως υποστήριξαν, οι κανονισμοί «κοινωνικής αποστασιοποίησης» (social distancing) δεν τηρούνται και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους.

Advertisement
Advertisement

«Νιώθουμε μη ασφαλείς, και γι’ αυτό αντιτιθέμεθα στις πρακτικές της εταιρείας», δήλωσε η ένωση εργαζομένων στο Reuters.

«Ανώτατοι αξιωματούχοι από το τμήμα βιομηχανικής ασφάλειας έλαβαν εντολή να εντατικοποιήσουν τις επισκέψεις τους στην παραγωγική μονάδα της Renault-Nissan […] και σε άλλα εργοστάσια […] για την επιβολή κοινών κανονισμών.», ανέφερε από τη μεριά του το εργαστήριο.

Advertisement

Η διεύθυνση του εργοστασίου επισημαίνει πως υιοθετεί τις πρακτικές που ακολουθούν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές, όπως είναι οι Maruti Suzuki, Kia, Ford και BMW. Εντούτοις, υποστηρίζει πως σε πολλές περιπτώσεις κατέστη αδύνατο ν’ αυξήσει την απόσταση μεταξύ των εργατών από το 0,6 μ. στο 0,9 μ.

Η πολιτεία Ταμίλ είναι από τις περιοχές που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Advertisement

Σημειώνεται πως στα «σχοινιά» έχουν βρεθεί και οι ενώσεις εργαζομένων στα εργοστάσια των Ford και Hyundai, με χιλιάδες να έχουν νοσήσει ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους.

Τον περασμένο μήνα οι εργαζόμενοι στις παραγωγικές μονάδες των παραπάνω εταιρειών προχώρησαν σε μαζικές απεργίες, οι οποίες επέφεραν την αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων.

Η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 349.000. Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα χρησιμοποιούνται μη εγκεκριμένα εμβόλια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ηλεκτρικό Nissan Ariya στο σιρκουί του Μονακό (video)
Nissan Ariya: Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τη φίρμα;
Όλα τα χρώματα του Nissan Ariya (video)