Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλύτερο μεταχειρισμένο Ford Focus που υπάρχει

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καλύτερο μεταχειρισμένο Ford Focus που υπάρχει

ΝΕΑ

Το καλύτερο μεταχειρισμένο Ford Focus που υπάρχει

ΝΕΑ

Εάν έχετε κουραστεί με την αισχροκέρδεια των ιδιωτών που πουλάνε το μεταχειρισμένο τους, τότε υπάρχει μία λύση.

Advertisement
Advertisement

Σπάνια βλέπουμε σε οίκους δημοπρασιών ένα παλιό, συμβατικό μοντέλο, όπως αυτό το Ford Focus LX του 2002. Η ιστορία του ξεκινάει το σχετικό έτος, όταν βρισκόταν στην αντιπροσωπεία Rygg Ford Sales της Μοντάνα, η οποία χρεοκόπησε στα μέσα της δεκαετίας και το αυτοκίνητο αποθηκεύτηκε.

Τελικά, αγοράστηκε από κάποιον το 2022 ο οποίος με τη σειρά του δεν κατάφερε να το δώσει, οπότε απευθύνθηκε στην Bring a Trailer για να το βάλει σε δημοπρασία.

Και πόσες φορές βλέπουμε σήμερα ένα Ford Focus με μόλις 216 χιλιόμετρα στο κοντέρ; Σπάνια, έως ποτέ. Διότι μόνο τόσα έχει διανύσει το συγκεκριμένο, με τις μόνες εμφανείς φθορές του να βρίσκονται στην οροφή, το καπό και το πορτμπαγκάζ.

Advertisement
Advertisement

Το υπόλοιπο αμάξωμα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με το κλασικό χρώμα της Ford, Twilight Blue Metallic να ξεχωρίζει ακόμα. Επίσης, παραμένουν οι 14άρηδες μεταλλικοί τροχοί οι οποίοι φορούν νέα ελαστικά.

Ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος παραμένει κάτω από το καπό και είναι απόλυτα λειτουργικός, ενώ συνεργάζεται με το επίσης 100% λειτουργικό 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ως προς άλλα μηχανικά μέρη, ο ιμάντας χρονισμού, η βάση στροφαλοφόρου, η μπαταρία και η αντλία βενζίνης έχουν αντικατασταθεί το 2022, άρα είναι καινούρια.

Advertisement

Ωστόσο, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει ότι η εξάτμιση και η ανάρτηση έχουν ελαφρώς σκουριάσει, άρα μάλλον χρειάζονται αντικατάσταση ή εξονυχιστικό καθαρισμό.

Πάντως, το συγκεκριμένο Ford Focus LX πουλήθηκε πρόσφατα από την Bring a Trailer σε τιμή ευκαιρία (?), ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο ακριβό είναι σήμερα ένα μεταχειρισμένο.

Advertisement