Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Οριακό προβάδισμα Ροβάνπερα (+video)

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Οριακό προβάδισμα Ροβάνπερα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Πορτογαλίας: Οριακό προβάδισμα Ροβάνπερα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβάνπερα έκλεισε την συγκλονιστική δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας επικεφαλής. Πίσω του οι Οζιέ και Κατσούτα στο 1-2-3 της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από 129,84 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και πέντε διαφορετικούς νικητές σε αυτές, ο Φιλανδός προηγείται για μόλις 1 δευτερόλεπτο του Οζιέ. Εξαιρετικά κοντά στην πρωτοπορία διατηρούνται και οι Κατσούτα-Τάνακ που ακολουθούν.

Για τον Κάλε μπορεί το ξεκίνημα να ήταν δύσκολο, καθώς έπειτα από την πρώτη σημερινή δοκιμασία ήταν μόλις 5ος. Ωστόσο ο Φιλανδός σημείωσε χρόνους εντός του top-3 σε κάθε μία από τις υπόλοιπες επτά ειδικές. Έτσι, όχι μόνο διατηρήθηκε σε επαφή με την κορυφή αλλά κατάφερνε να ανεβαίνει αργά και σταθερά στην γενική κατάταξη.

Ώσπου στην δεύτερη ειδική του απογευματινού σκέλους ξεπέρασε τον μέχρι τότε πρωτοπόρο Κατσούτα. Έπειτα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην προτελευταία ειδική αυξάνοντας το προβάδισμά του.

Advertisement
Advertisement

Αλλά στην τελευταία δοκιμασία της ημέρας ο Οζιέ επιδεικνύοντας εκπληκτικό ρυθμό κέρδισε τρία δευτερόλεπτα από τον Κάλε. Επιπλέον ο μέχρι εκείνο το σημείο 4ος Γάλλος ανέβηκε και δύο θέσεις στην κατάταξη.

Μόνο μελανό σημείο, σε μία κατά τα άλλα φανταστική ημέρα για την Toyota, ήταν η κακή εμφάνιση του Έλφιν Έβανς. Τα προβλήματα για τον Ουαλλό ξεκίνησαν όταν ο συνοδηγός του Σκοτ Μάρτιν ξέχασε τις… σημειώσεις του πριν την 7η ειδική.

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να καταφύγει στο κινητό τηλέφωνο του Μάρτιν από όπου χρησιμοποίησαν ένα ηλεκτρονικό αρχείο με τις σημειώσεις! Ακόμη χειρότερα, όμως, πήγαν τα πράγματα όταν ένα ελαστικό αποκολλήθηκε από την ζάντα στην ίδια ειδική, κοστίζοντας στον Έβανς πάνω από ένα λεπτό. Ο Ουαλλός είναι μόλις 8ος και σχεδόν δύο λεπτά πίσω από τον Ροβάνπερα.

Κοντά τα Hyundai

Advertisement

Μπορεί τα Toyota να κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη. Εντούτοις, τα τρία Hyundai που ακολουθούν δεν απέχουν πολύ. Πιο κοντά στους πρωτοπόρους είναι ο Οτ Τάνακ ο οποίος μπορεί να μην έχει κερδίσει ειδική, αλλά έχει τον πιο σταθερό ρυθμό από τα τρία i20.

Δύο ειδικές κέρδισε ο πέμπτος Σόρντο, ενώ ο Νεβίλ παρά το μειονέκτημα της θέσης εκκίνησής του κατόρθωσε να κρατηθεί σε λογική απόσταση από την κορυφή. Ενδεχομένως ο Βέλγος να μπορέσει να μπει στην πρώτη τριάδα αύριο εάν συνεχίσει χωρίς λάθη.

Advertisement

Τα Puma των Φουρμό και Μούνστερ ολοκλήρωσαν την ημέρα στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο πρωτοπόρος της κατηγορίας WRC2, Όλιβερ Σόλμπεργκ. Η αυριανή τρίτη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει 9 ειδικές. Στο τέλος της θα απονεμηθούν και οι βαθμοί για το πρώτο τριήμερο πριν την Super Sunday. Θα μπορέσουν τα Hyundai να… σπάσουν τον κλοιό των Toyota;