Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Βάζει σε κίνδυνο το σκυλάκι του ο Κασσελάκης…

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βάζει σε κίνδυνο το σκυλάκι του ο Κασσελάκης…

Mobility

Βάζει σε κίνδυνο το σκυλάκι του ο Κασσελάκης…

Mobility

Όσο και να το χαϊδεύεις ή να του μιλάς τρυφερά (και καλά κάνεις) είσαι βέβαιος Στέφανε ότι αγαπάς το σκυλάκι σου, αφού το βάζεις σε κίνδυνο…

Advertisement
Advertisement

Διαδικτυακές διαμαρτυρίες -κυρίως- σε φιλόζωους δημιούργησε η αναμφίβολα αφελής, όσο και τρυφερή ανάρτηση στο Tik Tok του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Ο λόγος ότι ο κος Κασσελάκης σε video του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε το σκυλάκι του πίσω στο αυτοκίνητο, στην αγκαλιά του, χωρίς τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας, ενώ ήταν το αυτοκίνητο εν’ κινήσει. Φυσικά ο ίδιος ήταν ασφαλής αφού χρησιμοποιούσε τη ζώνη ασφαλείας για εκείνον. Όχι όμως για τον Φάρλι του.

Στον Ελληνικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρεται στην ασφαλή μεταφορά ζώων σε οχήματα. Σύμφωνα με τον νόμο, τα ζώα πρέπει να μεταφέρονται με τρόπο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο ή διατάραξη της οδήγησης. Πρέπει να είναι είτε σε κατάλληλο κλουβί που είναι σταθεροποιημένο στο όχημα, είτε να είναι δεμένα ή φορώντας ειδική ζώνη ασφαλείας για ζώα. Το πρόστιμο για τη μεταφορά ζώων χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας επιφέρει πρόστιμο -δυστυχώς μόνο- 50 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία να θυμίσουμε κάποια σημαντικά για την μετακίνηση των αγαπημένων μας φίλων με το αυτοκίνητο:
• Όταν βάζετε ή βγάζετε τον σκύλο από το αυτοκίνητο φροντίστε να είναι πάντα δεμένος. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε την πιθανότητα ατυχήματος αν ο τετράποδος φίλος σας το σκάσει.
• Το κλουβί και η ζώνη είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι μεταφοράς του σκύλου. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πεταχτεί απότομα επάνω σας ή ακόμη και να βγει έξω από το παράθυρο.
• Κλειδώστε τις πόρτες και μην αφήνετε να έχει το κεφάλι έξω από το παράθυρο. Είναι αρκετά επικίνδυνο να κινείστε με ταχύτητα και ο σκύλος σας να έχει το κεφάλι του έξω.

• Επιβάλλονται στάσεις ανά 2-3 ώρες. Αυτό βοηθάει το κατοικίδιο να μην ζαλίζεται. Φυσικά οι στάσεις χρειάζονται και για το κάλεσμα της… φύσης.
• Οδηγείτε με ασφάλεια και εντός του ορίου ταχύτητας. Το κατοικίδιο δεν έχει τις ίδιες αντιδράσεις με τους ανθρώπους.
• Τέλος μην αφήνετε το κατοικίδιο μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο και φύγετε. Αν αυτό δεν είναι εύκολο μην εγκαταλείψετε όλοι το αυτοκίνητο, για να μείνει κάποιος μαζί του.