Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ηλεκτρικό Nissan Ariya στο σιρκουί του Μονακό (video)

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ηλεκτρικό Nissan Ariya στο σιρκουί του Μονακό (video)

ΝΕΑ

To ηλεκτρικό Nissan Ariya στο σιρκουί του Μονακό (video)

ΝΕΑ

Εν αναμονή της εμπορικής διάθεσης του ηλεκτρικού coupe crossover, η Nissan το τοποθέτησε στην πίστα και μας χάρισε μερικά όμορφα στιγμιότυπα.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε το Nissan Ariya, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της ιαπωνικής, το οποίο αναμένεται στη χώρα μας προς τα τέλη του έτους.

Το δεύτερο μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων της Nissan μετά το Leaf, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του γύρω από το εμβληματικό Circuit de Monaco στην απαστράπτουσα  Γαλλική Ριβιέρα.

Η απρόσκοπτη σχεδίαση του αμιγώς ηλεκτρικού coupe crossover ταίριαξε απόλυτα με το κομψό σκηνικό του Μονακό, καθώς το  Ariya πάτησε στο οδόστρωμα του διάσημου σιρκουί που φιλοξένησε την πρόσφατη συμμετοχή της Nissan στη Formula E.

Advertisement
Advertisement

«Η οδήγηση του Ariya στους δρόμους του Μονακό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας e-4ORCE. Το Ariya είναι η επιτομή της καινοτομίας της Nissan στην ηλεκτρική κινητικότητα και αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή στο επόμενο κεφάλαιο της Nissan για τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Προϊοντικού Σχεδιασμού και Τιμολόγησης της Nissan AMIEO.

Το Nissan Ariya θα προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις (με δύο μοτέρ), είτε με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 63 kWh είτε των 87 kWh.

Advertisement

Οι πρώτες με την μικρή μπαταρία θα παράγουν 218 PS και 300 Nm ροπής, με την τελική να περιορίζεται στα 160 km/h και την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h να «έρχεται» σε 7,5 sec. Με μια φόρτιση η αυτονομία κατά WLTP φθάνει τα 360 km. Οι δικίνητες με τη μεγαλύτερη μπαταρία θα παράγουν 242 PS/300 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία θα εκτοξεύεται στα 500 km.

Advertisement

Η τετρακίνητη έκδοση με την μπαταρία των 65 kWh θα αποδίδει 279 PS και 560 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία θα φτάνει τα 340 km/h. Παράλληλα, διαθέσιμη θα είναι και η μπαταρία των 87 kWh που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: Είτε των 306 είτε των 394 PS (Performance) που θα έχουν 600 Nm ροπής. Η τελική θα φτάνει τα 200 km/h με την επιτάχυνση της ισχυρότερης από το 0 στα 100 km/h να «έρχεται» σε 5,1 sec.

Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προφίλ οδήγησης Standard, Sport και ECO, με τις τετρακίνητες εκδόσεις (e-4ORCE) να ενσωματώνουν και το πρόγραμμα Snow, για απρόσκοπτες περιηγήσεις στο χιόνι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Ariya: Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τη φίρμα;
Το Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στην ιστορία της Nissan
Nissan Ariya: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό ιαπωνικό crossover-coupe